Вінничани передали розвідникам коліматорні приціли, які вже допомагають нищити ворога

Фонд громади «Подільська громада» регулярно звітує за використання тих коштів, які направляють на потреби українських захисників. Днями на своїй сторінці у фейсбуці фонд повідомив про передачу кількох десятків професійних коліматорів для спец призначенців.

«Що додає нам сили і мотивації? Синергія влади, бізнесу і громади, фотозвіти про доставку допомоги, вдячні відгуки, та найбільше – повідомлення від захисників, які отримали те, чого найбільше потребували. Сьогоднішній фотозвіт від спецпідрозділу Головного управління розвідки, який вдалося забезпечити коліматорними прицілами для бойової зброї», – йдеться у дописі.

Коліматор дозволяє здійснювати прицільну стрільбу з будь-якого становища, має необмежене поле зору і підвищує швидкість прицілювання в кілька разів. А це означає, що ворожа ціль 100-відсотково буде знищена.

«Група розвідки заходить у бій тихо, бо ми перебуваємо в тилу ворога – все вирішують долі секунди: побачив противника, навів, вистрілив. Хто перший прицілився – той і зробив свою справу. Зараз важко дістати ці приціли, їх розкуповують швидко. У нас на озброєнні є така оптика, але для виконання бойових завдань потрібно, щоб коліматор був у кожного бійця підрозділу. А наша група спецпризначення виконує завдання в найгарячіших точках на Сході. Тому є потреба. Я дякую Volodymyr Groysman, Сергій Моргунов і Фонд громади "Подільська громада" за підтримку. Вони закупили коліматори за кордоном і передали для нашого спецпідрозділу. Ми знаємо, що можемо звернутися з проханням і нам допоможуть», – каже командир спецпідрозділу ГУР – вінничанин з позивним «Титан».


Переглядів: 1711
Поширень: 0

Останні новини