«Великий борщівник на малих річках»: вінничан запрошують долучитись до боротьби з інвазійною рослиною

Цієї суботи мешканців та мешканок Вінниці запрошують на толоку поблизу малої річки на Старому місті. Вінничанам пропонують долучитись до знищення шкідливої та небезпечної інвазійної рослини - борщівника Сосновського. Збір відбудеться біля Вінницької міської рятувально-водолазної служби о 9:30.

Раніше фахівці КП «Інститут розвитку міст» спільно з активними вінничанами вже збирались, щоб боротися з борщівником. Тож тепер, щоб не змарнувати вже витрачені зусилля на шляху до бажаного результату і знищити борщівник на цій ділянці, влаштовують толоку знову. Захід відбудеться у суботу, 9 липня. Організатори зустрічатимуть учасників поблизу Вінницької міської рятувально-водолазної служби о 9:30.

«Борщівник необхідно вирубати декілька разів на сезон протягом щонайменше двох років. Важливо не допустити насівання борщівника. Не можна суцвіття залишати на ділянці, оскільки насіння дозріває навіть тоді, коли стовбур зрізано. Тому цього разу учасники толоки не лише рубатимуть борщівник під корінь, а й окремо збиратимуть його суцвіття», - говорить експертка з екології та озеленення КП «Інститут розвитку міст» Любов Колосова.

Організатори заходу радять вінничанам та усім, хто бажає долучитись до толоки, вдягнути зручний одяг, який повністю закриватиме руки й ноги. Також необхідно взяти із собою засоби для видалення бур’янів – сапки, портативні коси, секатори для зрізання суцвіть тощо. Важливо не забути й про господарські латексні рукавиці, не зайвим буде і засіб від комах.

Стежити за оновленнями та знайти мапу, де відбуватиметься толока, можна на сторінці події - https://www.facebook.com/events/1083800905895178/


Переглядів: 1647
Поширень: 1

Останні новини