На Старому місті триває капітальний ремонт вулиці Якова Шепеля

Капітальний ремонт на вулиці Якова Шепеля триває - тут незабаром будівельники зроблять нову дорогу та облаштують тротуари для пішоходів. Як зазначив директор департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Юрій Семенюк, до роботи підійшли комплексно.

Частина вулиці Якова Шепеля (від вулиці Я. Гальчевського до Данила Нечая), має протяжність майже 700 метрів. Ремонт на цій ділянці передбачає оновлення дороги та тротуарів, монтаж павільйонів для зупинок громадського транспорту, облаштування велодоріжок, сучасного освітлення та висадку дерев.

Нині тут тривають земляні роботи. Зокрема, будівельники копають траншеї, прокладають і запаюють водопровідні труби, монтують колодязі під водопровід та слабоструменеві мережі, влаштовують бордюр та демонтують старі мережі.

“Для того, щоб в подальшому було зручно обслуговувати мережі, ми закладаємо під землю інженерні комунікації. Окрім того, маємо повністю замінити водогін на цій ділянці - відповідні роботи вже розпочали, - розповідає Юрій Семенюк. - Паралельно займаємося асфальтуванням, загальна площа дорожнього покриття складає близько 7000 м². На початку червня заасфальтували майже 4000 м² - чорнового нижнього шару. Крім автомобілістів ми дбаємо і про комфорт інших учасників руху - пішоходів та велосипедистів. За проєктом пішохідна частина буде прокладена з кожного боку вулиці, велодоріжки відокремимо бетонним поребриком. Їх ширина складатиме 2,5 метри. Схожа картина в нас на вулиці Гальчевського”.

Нагадаємо, наприкінці минулого року у Вінниці завершили реконструкцію вулиці Данила Нечая. Там оновили 3,2 кілометра дороги у два етапи. У рамках проєкту, реалізованого минулоріч, там оновили проїжджу частину та тротуари, облаштували велодоріжки, змонтували 76 LED-світильників та підсвітили пішохідні переходи. Також на вулиці встановили нові павільйони та влаштували тактильну плитку на зупинках громадського транспорту, висадили 89 кленів і збудували дощову систему водовідведення. Крім цього там передбачили світлофорне регулювання та відеонагляд.



Переглядів: 1601
Поширень: 0

Останні новини