Підтримка України з боку Британії не зміниться — Зеленський

Лише на потреби безпеки й оборони України Велика Британія з 24 лютого виділила понад 2 мільярдів фунтів.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні зазначив, що підтримка України з боку Великої Британії не зміниться, хоч би що відбувалося в лондонських владних колах. За його словами, у цьому українського президента запевнили у Сполученому Королівстві.

Гарант подякував Британії за зброю: комплекси протиповітряної оборони – "Стінгери", протитанкові системи NLAW, артилерію, боєприпаси, броньовані машини та інше, а також за санкції та вагому політичну підтримку.

"Роль Британії дійсно глобальна у захисті свободи. І хоча це відображення позиції британського суспільства, все ж таки лідерство і харизма очільника держави завжди мають особливе значення, особливо у час повномасштабної антиєвропейської війни Росії, яка розпочала наступ на Європу саме з нашої держави. Тож не дивно, що українці відчувають особисту вдячність Борису Джонсону", — додав президент.

Він також зазначив, що по кожному з напрямків західні партнери мають точну інформацію щодо оборонних потреб України.

"Це стосується протиповітряної оборони, сучасної реактивної артилерії. Що більшою буде оборонна допомога Україні зараз, то швидше війна закінчиться нашою перемогою й меншими будуть збитки усіх країн світу, збитки Сполучених Штатів від російського тиску на демократичні суспільства", — наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що 7 липня Борис Джонсон особисто оголосив про відставку з посади прем'єр-міністра та лідера Консервативної партії. Він виконуватиме обов'язки, доки не призначать нового.


Переглядів: 1756
Поширень: 0

Останні новини