У Вінниці почали ремонтувати шість покрівель за рахунок коштів місцевого бюджету

Після тривалої перерви, що пов’язана з введенням воєнного стану в Україні, департаментом житлового господарства відновлюються роботи з капітального ремонту житлових будинків. Наразі розпочали ремонт покрівель у шістьох багатоквартирних будинках, – розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман.

«Вирішили розпочати з покрівель, оскільки люди на це довго чекали. Зараз роботи проводяться за рахунок коштів місцевого бюджету в якості першого безкоштовного капремонту для ОСББ. Ремонт покрівель користується найбільшим попитом серед вінничан. Адже цей ремонт, як правило, потребує багато коштів і співвласники не можуть зробити його самостійно», - каже Роман Фурман.

Оновлюють дахи за адресами: вул. Юності, 75 – м’яка покрівля; вул. Стрілецька, 55, вул. Пирогова, 55, вул. Академічна, 52, вул. Магістратська, 110 та вул. Гліба Успенського, 69 – шатрові покрівлі. Нагадаємо, ремонт багатоповерхівок житлового фонду у Вінниці проводиться за Програмою розвитку та утримання житлово-комунального господарства. Відповідно до цієї програми роботи виконуються на умовах співфінансування, де 70% витрат покриває міський бюджет, решту коштів докладають мешканці.

Ще одна програма стосується тих, хто створив ОСББ. Вони можуть обрати капітальний ремонт одного з конструктивних елементів будинку: інженерні мережі розташовані у підвальному приміщенні, встановлення енергозберігаючих вікон, покрівлі плоскі та шиферні, електропостачання, капремонт під’їздів та вхідних груп, ліфти. У цьому випадку роботи проводяться безкоштовно, додають у департаменті житлового господарства.

“Вінниця - одне з небагатьох міст, в якому місцева влада надає допомогу та всебічно підтримує ініціативу у створенні ОСББ . У багатоповерхівках, де створюють об'єднання співвласників, є можливість зробити один капітальний ремонт за рахунок міського бюджету. А якщо будинок зведений до 1970 року, то фінансова підтримка надається на ремонт одразу двох конструктивних елементів, але не протягом одного року”, - зазначає Роман Фурман.



Переглядів: 1850
Поширень: 0

Останні новини