У медичних закладах Вінниці продовжують видавати рецепти за програмою «Доступні ліки»

В умовах воєнного стану пацієнти можуть отримувати «Доступні ліки» як за електронним, так і за паперовим рецептом. Завдяки цьому навіть під час перебоїв з електроенергією чи інтернетом лікар зможе виписати рецепт, а аптека – його погасити.

Оформити рецепт можна у медичних закладах Вінниці як у сімейного лікаря, незалежно від того, чи підписана у пацієнта декларація з лікарем, так і у лікаря-спеціаліста (психіатра, невролога, ендокринолога).

Програма «Доступні ліки» працює для пацієнтів, які мають серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму, цукровий діабет 2 типу, розлади психіки та поведінки, епілепсію, нецукровий діабет.

Загалом до списку програми «Доступні ліки» включено 354 лікарських засобів. З повним переліком можна ознайомитись на сайті Міністерства охорони здоров’я Реєстрі лікарських засобів https://moz.gov.ua/dostupni-liki.

«Ми продовжуємо оформляти рецепти (електронні або паперові) пацієнтам на лікарські засоби за програмою відшкодування державою вартості медикаментів «Доступні ліки». Для того аби скористатись цією програмою, пацієнту потрібно звернутись до сімейного лікаря. Разом з тим, лікар, з яким у пацієнта підписана декларація, може оформити електронний рецепт і за телефонним зверненням пацієнта. Номер рецепту та код-підтвердження надійде пацієнту на телефон. Рецепти на ліки від розладів психіки та поведінки, епілепсії та нецукрового діабету виписують профільні спеціалісти – психіатри, неврологи, ендокринологи», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.


Теги: ліки

Переглядів: 1535
Поширень: 0

Останні новини