Вінничани разом з фахівцями Інституту розвитку міст знищували борщівник поблизу малої річки на Старому місті

Минулої суботи близько 20 вінничан та вінничанок вирушили на боротьбу з борщівником поблизу малої річки на Старому місті. Саме цю ділянку фахівці КП «Інститут розвитку міст» обрали для того, щоб розробити комплекс заходів з боротьби із небезпечною рослиною.

Перша така толока відбулась ще у травні й мала позитивні результати - борщівника стало менше, кажуть фахівці.

«Борщівнику потрібні волога та сонце, щоб він виріс. Коли ми зрізали його навесні, і попрацювали на ділянках, де зараз затінок, то він там не виріс. А ось на ділянках, куди потрапляє сонце, він росте швидко. Існують борщівники, які сягають й трьох-чотирьох метрів у висоту», - розповідає експертка з екології та озеленення КП «Інститут розвитку міст» Любов Колосова.

Наприкінці толоки Любов Колосова влаштувала коротку лекцію для дітей про те, чим небезпечний борщівник та як з ним боротися.

«У випадку, якщо сік цієї рослини потрапить на шкіру, необхідно одразу промити місце та декілька днів ховати уражену ділянку від сонця. Такі прості дії допоможуть врятуватися від опіків», - додає Любов Колосова.

Завдяки таким заходам працівники Інституту розвитку міст та вінничани спільно напрацьовують методи боротьби із борщівником, адже ця агресивна рослина навіть при скошуванні під час цвітіння ще може вирости й усе прибирання буде марним.

Захід відбувся за підтримки проєкту Integrated Urban Development in Ukraine II, що впроваджується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням Урядів Німеччини та Швейцарії.


Переглядів: 1559
Поширень: 0

Останні новини