“Мова – це більше, ніж засіб спілкування”: Сергій Моргунов розповів про додатковий набір на безкоштовні мовні курси "Вільна українська"

Після повномасштабного російського вторгнення українську мову стали свідомо обирати ті, хто ще недавно розмовляв російською. Інтерес засвідчили і гугл-тренди. Про особливу актуальність та можливості вивчення української мови поділився Вінницький міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у фейсбук та телеграм.

Чимало освітніх платформ відкрили можливість «прокачати» українську безкоштовно, одна з найпопулярніших програм – Duolingo. Але у живому спілкуванні все ж навчання йде ліпше, розповів очільник громади.

“Тож ми відкрили у Вінниці мовні курси, і охочих потрапити на них було набагато більше, ніж ми передбачали. І це тішить. Вже скоро стартує і другий потік – встигніть зареєструватись https://cutt.ly/9Lvlars”, – зазначив Сергій Моргунов.

Міський голова запевнив: головне – не боятися можливих помилок і говорити, говорити, говорити. Практика – найкращий вчитель. “Зверніться українською до касира у маркеті, замовте каву, запитайте у перехожого, як кудись пройти. Слухайте українську музику, радіо і подкасти, читайте українські новини і літературу”, – зауважив очільник громади та додав: “До речі, серед сучасних українських авторів виділяються і вінничани, раджу знайти твори Катерини Калитко, Наталки Доляк, Сергія Татчина, Віктора Мельника”.

Вінницький міський голова переконаний: мова – це більше, ніж засіб спілкування.

“Мова живе в нас і єднає нас, де б ми не були. Розмовляймо українською!” – підкреслив Сергій Моргунов.

Детальніше про міські мовні курси "Вільна українська" – тут https://www.myvin.com.ua/news/15882-u-vinnytsi-provodytsia-dodatkovyi-nabir-na-bezkoshtovni-kursy-rozmovnoi-ukrainskoi-movy


Теги: мова

Переглядів: 2815
Поширень: 0

Останні новини