Президент відповів на петицію щодо заборони очного навчання під час війни

На сайті Офісу президента опублікована відповідь на петицію щодо заборони очного навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану і військових дій.

У відповіді Президент повідомив, що звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції.

Текст відповіді на петицію:

«Відповідно до статті 40 Конституції України та статті 23-1 Закону України «Про звернення громадян» мною розглянуто розміщену 08.06.2022 громадянкою М.В. Горшеневою на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України електронну петицію № 22/145004-еп. «Заборонити очне навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану і військових дій», яку підтримали понад 25 тисяч громадян.

Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію.

Конституція України зобов’язує мене діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та Законами України.

Так, відповідно до статті 116 Конституції України, статті 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», пункту 2 статті 5 Закону України «Про освіту» державну політику у сфері освіти визначає Верховна Рада України, а реалізують Кабінет Міністрів України, центральний орган виконавчої влади у сфері освіти і науки, інші центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування.

Крім того, згідно із пунктом 1 статті 1 Закону України «Про освіту» суб’єкт освітньої діяльності наділений правом автономії самоврядування – самостійно, незалежно та відповідально приймати рішення щодо академічних, організаційних, фінансових, кадрових та інших питань, що провадяться в порядку та межах, визначених законом.

Таким чином, керуючись пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 24.06.2022 № 711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні» обласні та Київська міська військові адміністрації разом із засновниками закладів освіти забезпечують організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці.

Ураховуючи зазначене, я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення».


Теги: навчання

Переглядів: 2021
Поширень: 1

Останні новини