В Музеї Вінниці відбудеться презентація книги «Проповіді протоієрея і кавалера Василія Гречулевича»: вхід вільний для всіх охочих

Цього четверга, 14 липня, в Музеї Вінниці відбудеться презентація книги-хрестоматії, яка присвячена одному з діячів українського національного відродження середини ХІХ століття та автору першої у світі збірки проповідей українською мовою Василю Гречулевичу.

«Василь Якович Гречулевич був православним священником Брацлавського повіту. Чи не єдиний — священників на тогочасному Поділлі, який проповідував українською мовою. Власне, презентація сучасного перевидання цієї праці під назвою «Проповіді протоієрея і кавалера Василія Гречулевича» буде основою нашої події», - директор Музею Вінниці Олександр Федоришин.

Видання, перш за все, орієнтоване на студентів вищих педагогічних навчальних закладів, але буде цікавим і всім тим, хто цікавиться історією Вінниччини та Поділля.

На події буде присутня упорядниця книги кандидатка педагогічних наук Антоніна Кушнір, яка розповість про це видання більш детально. Також всі охочі матимуть нагоду придбати собі примірник «Проповідей».

Презентація книги-хрестоматії відбудеться у приміщенні Музею Вінниці о 16:30, (вулиця Симона Петлюри, 15а)

Детальніша інформація за посиланням https://www.facebook.com/MuseumOfVinnytsia/

Вхід вільний Для усіх охочих.


Теги: Культура

Переглядів: 1707
Поширень: 0

Останні новини