Понад десять Міжнародних організацій та фондів допомагають облаштувати місця для переселенців у закладах освіти Вінниці

Електричні плити, холодильники, продукти харчування, бойлери, матраци, подушки, предмети гігієни, – людям, які вимушені були тікати від війни для облаштування тимчасового житла потрібно було багато необхідних речей. У Вінниці такі місця для переселенців створені, в тому числі й в закладах освіти. У їх облаштуванні допомогли і продовжують допомагати більш як десять Міжнародних організацій та фондів. Допомога від Міжнародних організацій та фондів почала надходить з перших днів війни та продовжується й зараз.

«Для приготування їжі передавали пароконвектомат, електричні плити, холодильники, станції для мінералізації води, мультиварки, мікрохвильовки, електричні чайники, продуктові набори, борошно, цукор, крупи. Також закупили генератори, гідробойлери. пральні машини, багато предметів гігієни. Для облаштування місць для ночівлі передали матраци, подушки, ковдри, простирадла, пледи, постільну білизну. Від міжнародних партнерів надійшло чимало дитячого харчування, памперси, іграшки, книги тощо. Дякуємо Міжнародним організаціям та фондам за те, що надали все необхідне людям, які були вимушені тікати від війни. Ви робите дуже необхідну справу», – каже заступниця міського голови Галина Якубович.

Понад 400 наборів кухонного приладдя, 350 контейнерів для води, три станції для фільтрації та мінералізації води, одинадцять пральних машин та тринадцять сушильних отримали заклади від представництва Міжнародної організації з питань міграції в Україні (МОМ) (через ГО "Спільна справа"). Також ця організація передала більше тисячі ковдр, гігієнічні набори тощо.

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need, PIN) також не залишилась осторонь. Вони передали понад дві тисячі матраців, 900 постільних наборів. Більше тисячі простирадл, більше тисячі підковдр, 11 тисяч подушок. Крім того, 38 пральних машин, більш як 70 мультиварок, 15 маленьких холодильників, 37 електричних плит, більше пів сотні мікрохвильовок, більш як сто електричних чайників.

Завдяки представництву ООН в Україні у заклади, де проживають переселенці, передали 250 матраців для дорослих та 50 – для дітей. Також – 650 ковдр, понад 200 покривал, спальні мішки, каримати. Агентство технічного співробітництва та розвитку (ACTED) передало два генератори, постільну білизну, ковдри, засоби гігієни, памперси, дитяче харчування, іграшки, книги для дітей тощо.

Міжнародний комітет Червоного Хреста закупив шість електричних водонагрівачів, електричні обігрівачі, холодильники, пральні машини, мікрохвильові печі, чайники, морозильні камери, пральні машини. Також – комплекти постільної білизни, продуктові набори та багато інших важливих речей. Міжнародна організація inter-SOS передала матраци, подушки, пледи, ковдри тощо. А благодійна організація «Міжнародний благодійний фонд «Руки друзів» передав набори для відпочинку.

Швейцарська агенція розвитку та співробітництва (ШАРС) закупила понад дві тонни цукру, майже 3 тони борошна, більше тони кукурудзяної крупи, майже півтори тисячі пляшок олії соняшникової. Благодійна організація «Благодійний фонд підтримки професійно-технічної освіти» передали дві морозильні скрині, чотири холодильники, мікрохвильові печі, 13 електричних плиток, чайники-термоси, праски, обігрівачі. ЮНІСЕФ передав набори для дітей та гігієнічні набори для сімей.

Незалежна міжнародна медична гуманітарна організація «Лікарі без кордонів» (Medecins Sans Frontieres-Holland) придбали пароконвектомат, дві пральні машини, подушки, гігієнічні набори тощо. Міжнародна некомерційна неурядова християнська організація MEDAIR передали 200 ковдр, 200 наборів постільної білизни, бойлери, гідробокси, каструлі. Також провели роботи по їх встановленню.



Переглядів: 1663
Поширень: 0

Останні новини