Медики, освітяни та військові. Хто ще взяв участь у жеребкуванні в Програмі “Муніципальне житло ВМТГ” ?

Вчора, 13 липня, провели жеребкування для визначення учасників першої та другої черги Програми «Муніципальне житло Вінницької міської територіальної громади». Йдеться про будинок з підземним паркінгом, який будуть зводити на вулиці 600-річчя.

Жеребкування проводили між учасниками, які реєструвалися як “Інші категорії громадян” - 83 особи, в тому числі:

• в категорії “Однокімнатні квартири” 37 кандидатів за наявності 22 об’єктів для інвестування;

• в категорії “Двокімнатні квартири” 34 кандидати за наявності 5 об’єктів для інвестування;

• в категорії “Трикімнатні квартири” 12 кандидатів за наявності 1 об’єкту для інвестування.

За квотою, це молоді сім’ї та одинокі молоді громадяни, ветерани праці, особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї, учасники бойових дій АТО/ООС, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, громадяни (сім’ї), які перебувають на обліку як ті, що потребують поліпшення житлових умов, учасники бойових дій, які проходили військову службу в Афганістані.

Десятиповерхівка, яку збудують, розрахована на 128 квартир - вони розподілені за квотами для різних категорій за результатами реєстрації.

Вартість 1 м2 житла у будинку складає 22 990 грн, та залишається однією з найнижчих на первинному ринку житла в місті.

“Ми розподілили об’єкти інвестування, відповідно до рішення виконавчого комітету від 07.07.2022 р. №1350. Таким чином, 89 квартир визначені як квота для категорій учасників на жеребкування - це медики, освітяни, правоохоронці, працівники бюджетної сфери, особи з інвалідністю І групи. Крім того, сюди потрапили 23 квартири – для внутрішньо переміщених осіб та 28 квартир – для учасників бойових дій АТО/ООС, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, для громадян (сімей), які перебувають на обліку як ті, що потребують поліпшення житлових умов, учасників бойових дій, які проходили військову службу в Афганістані, молодих сімей та одиноких молодих громадян, ветеранів праці, осіб з інвалідністю та багатодітних сімей”, – каже директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

Як зазначив заступник Вінницького міського голови Андрій Очеретний, будівництво муніципального житла вже запустили, нині на об’єкті тривають підготовчі роботи.

«В наших інтересах влітку зробити якомога більше, щоби не залежати від погодних умов в холодну пору. Загалом, нова десятиповерхівка матиме відмінності від попередніх об'єктів – будинок буде без газу. Натомість буде електроопалення, нагрів води та можливість готувати їжу на електроплитах. Електроенергія в Україні самостійно виробляється в достатній кількості і Вінниця, тим часом, має великий досвід уживання енергоефективних та енергоощадних заходів, які забезпечують підвищення якості і здешевлення комунальних послуг для мешканців», - сказав Андрій Очеретний.

Крім того, в цьому будинку передбачений підземний паркінг з можливістю укриття. Тобто, там буде і сховище для людей - з підведеними комунікаціями, як от водопостачання та водовідведення, а також облаштованими санвузлами та розетками.

«Поруч з будинком передбачений і благоустрій та комфорт для місцевих мешканців - як дорослих, так і дітей. Поруч будуть облаштовані спортивний та дитячий майданчики, а також ми плануємо провести ряд заходів по відкриттю частини річки Дьогтянець, яка впадає у річку Вишню (Вишенське озеро). Таким чином власники квартир у десятиповерхівці матимуть місце для дозвілля на природі і поруч з домом», - додав він.

…Військовослужбовець та учасник бойових дій Сергій залишився дуже задоволений результатами жеребкування. Він зареєструвався як кандидат на однокімнатну квартиру, з лототрону витягнув щасливий квиток - на першу чергу.

“Вперше мені так пощастило. Я навіть не розраховував на це. Емоції переповнюють”, - зізнається він.

Ще одна з учасниць, пані Наталія, теж дуже щаслива, що стане власницею квартири.

“Це буде власний куточок, де я зможу жити і ні від кого не залежати. Мені особливо подобається район, бо поруч моя робота і, до того ж, на Вишеньці дуже розвинута інфраструктура. Мені дуже пощастило, радію безмежно”, - каже жінка.

Другий етап жеребкування з метою визначення учасників Програми проведуть уже сьогодні, 14 липня.



Переглядів: 1802
Поширень: 1

Останні новини