Вінничани Богдан Пограничний та Данило Стецюк здобули золото на Всесвітніх іграх у США

Дует акробатів із Вінниці став чемпіоном Всесвітніх ігор у Бірмінгемі зі спортивної акробатики у змаганні пар.

У фіналі українці обійшли представників США та Казахстану.

Спортсмени готувались до змагань заздалегідь. Тренування проводились із кінця березня у Бельгії, далі був тренінг-кемп у Лас-Вегасі, звідки вони згодом переїхали у Бермінгем.

Богдан Пограничний та Данило Стецюк - майстри спорту міжнародного класу. Раніше чоловіча пара виборола «золото» у Кубку світу зі спортивної акробатики Rzeszów FIG Acro World Cup, який проходив у польському місті Жешув.

Підготовкою хлопців займаються Заслужені тренери України Юрій Голяк та Галина Ковальчук. Завдяки їхній роботі наших вінницьких спортсменів знають не лише в Україні, а й за її межами.

«Дякуємо хлопцям за максимальне зусилля, яке вони доклали. Дякуємо тренерському складу за чітку та злагоджену роботу у важкий для країни час. Велика багаторічна праця, великий спортивний успіх задля визнання нашої держави рівної серед рівних», - говорить голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Також під час змагань тривала благодійна акція. З вартості кожного квитка, проданого на змаганнях, один американський долар перераховувався на потреби України. За весь турнір зібрали 54 тисячі доларів. Кошти підуть на відновлення спортивної інфраструктури.

Нагадаємо, раніше інший вінничанин - Важа Даіаурі здобув золоту медаль у середній ваговій категорії з сумо на Всесвітніх іграх у США.


Теги: Спорт

Переглядів: 2665
Поширень: 0

Останні новини