Вінничанин завоював бронзу на чемпіонаті світу з веслувального слалому серед юніорів та молоді

Вихованець міської дитячо-юнацької спортивної школи №2 Сергій Совко виборов «бронзу» на Чемпіонаті світу серед юніорів та молоді до 23 років, який проходив у місті Івреа (Італія). У змаганнях брали участь спортсмени з 45 країн світу.

Веслувальним слаломом Сергій займається вже 9 років. За цей час він неодноразово виборював призові місця у всеукраїнських та міжнародних змаганнях, ставав призером Чемпіонату України серед дорослих, багаторазовим переможцем та призером чемпіонатів міста та області.

Норматив кандидата у Майстри спорту України хлопець виконав у 13 років. Майстром спорту України став у 16.

Першим наставником Сергія у ДЮСШ №2 була Ірина Харламова – тренер-викладач відділення веслувального слалому МДЮСШ №2. А продовжили його тренувати тренери-викладачі Євген Туркенич та Сергій Горільчаний.

«III місце чемпіонату світу є результатом багаторічних важких тренувань, Сергій багато працював та зміг досягти значного успіху. Ми пишаємось нашим спортсменом та крокуємо до нових перемог. Змагальний сезон ще не закінчився, тому й ми не збираємось зупинятись на досягнутому», - говорить тренер-викладач відділення веслувального слалому МДЮСШ №2 Євген Туркенич.

«У міській дитячо-юнацької спортивної школи №2 зроблені усі умови для виховання та професійного зростання вінницьких спортсменів, тому ми сьогодні можемо бачити призові місця на чемпіонатах України, Європи та світу. Вітаємо призера та усіх хто долучився», - говорить голова комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Сергій Краєвський.

Наразі спортсмен знаходиться на навчально-тренувальному зборі з підготовки до Чемпіонату світу з веслувального слалому серед дорослих, який проходитиме з 26 по 31 липня у м. Аугсбург (Німеччина).

Згодом Сергій Совко також братиме участь у навчально-тренувальному зборі з підготовки до Чемпіонату Європи з веслувального слалому серед юніорів та молоді до 23-х років в м. Чеські Будейовиці (Чехія).


Теги: Спорт

Переглядів: 1795
Поширень: 0

Останні новини