Подоляк розповів, за яких умов можливі переговори з РФ

Зараз немає жодних підстав для відновлення переговорів з Росією. Україна може повернутися до перемовин за умов потужних тактичних перемог української армії на південному й східному напрямках.

Про це заявив радник керівника Офісу президента, член переговорної делегації Михайло Подоляк в інтерв'ю DW.

За його словами, українська сторона прагне вести перемовини аргументовано, раціонально, однак Росія може говорити тільки мовою ультиматумів.

"Чому вони хочуть переговорів зараз? По-перше, хочуть зафіксувати статус-кво, бо зараз вони на піку своїх можливостей. Якщо не вдасться посадити всіх за стіл переговорів, то вони хочуть зробити з нас країну, яка буде в затяжній війні з ресурсною Росією. Чим довше, тим для них краще", — сказав Подоляк.

Водночас радник голови ОПУ зазначив, що повернення України до переговорів з РФ можливе за умови потужних тактичних перемог ЗСУ на південному та східному напрямках — це Херсон, Бердянськ, вихід до Азовської акваторії, повернення Маріуполя.

"Це має бути не просто тактичне відсування російської армії, а знищення максимальної кількості живої сили та техніки. Для того, щоб суспільство в Росії почало питати: "За що платиться така ціна людьми". Потрібно завдати військової поразки Росії, тоді сядемо за стіл переговорів", — сказав Подоляк.

Він наголосив, що наразі вже не йдеться про відхід РФ на позиції до 24 лютого — війна має закінчитися територіальною цілісністю України в повному обсязі.


Теги: війна

Переглядів: 1871
Поширень: 0

Останні новини