Навіщо і як вибирати самокат

Їзда на самокаті – це не тільки дитяча розвага. Компактний транспортний засіб дозволяє досить швидко дістатися з пункту А до пункту Б. Якщо вам не хочеться залежити від незручного розкладу міського транспорту або набридло нудьгувати у салоні власного автомобіля, який влучив у пробку, цілком можливо, що самокат – рішення проблеми. Як вибрати зручний засіб для комфортних поїздок та прогулянок – читайте у нашій статті.

За що ми полюбляємо самокати

Щоб їздити на самокаті, не треба довго вчитися й отримувати спеціальний дозвіл. Кожна людина у будь-якому віці може придбати собі залізного друга й долати відстань саме цім екологічним та економічним способом.

Деякі моделі спроможні розвивати неабияку швидкість. При цьому реєстрації транспортний засіб не потребує, та й податки за користування сплачувати не треба.

Самокати компактні та мають невелику вагу. Вартість «іграшок» на порядок нижче, ніж вартість навіть найбільш бюджетного легкового автомобіля.

Як можна користуватися самокатом

Існує декілька напрямків застосування компактних залізних коней. Виробники пропонують моделі, які різняться залежно від передбачуваного стилю експлуатації.

    Виконання трюків, екстремальна їзда. Для розваги цього типу існують спеціальні трюкові самокати. Вони мають конструкцію, яка дозволяє витримувати різноманітне навантаження. Прогулянки, активний відпочинок. Для реалізації подібних планів купують звичайні міські моделі. Заміна міському та приватному автотранспорту. Мова йде про придбання залізного друга з практичних міркувань. Частіше з цією метою люди обирають електросамокати. Покращення фізичної форми, схуднення. Їзда на самокаті сприяє розвитку серцево-судинною системи й окремих груп мʼязів. Той, хто часто катається, навчається володіти своїм тілом і добре балансувати.

Коли ви йдете в магазин за приладом для катання, спершу визначте пріоритетну мету придбання.

На що звертати увагу

По-перше, треба обирати моделі, які підходять для конкретного віку. Моделі поділяються на три групи:

для малюків від 1 до 7 років; для підлітків (вік від 8 до 17 років); для дорослих.

На які елементи треба звертати увагу:

    Матеріал корпусу. Це може бути алюміній, сталь, пластик, магнієвий сплав. Чим міцніше, тим дорожче коштує виріб. Параметри платформи. Від розмірів деки залежить ваш комфорт. Матеріал колес. Їх виготовляють з гуми, силікону, пластику, поліуретану. Діаметр колес. Чим більше цей параметр, тим більш маневрений транспортний засіб і легше долає перепони на шляху. Розмір керма, наявність і матеріал додаткового оздоблення. Вага виробу. Для дитини купують легкі прилади вагою не більш 3 кг, для дорослого можна розглядати засіб вагою близько 5-7 кг для звичайного і 10-12 кг для електричного. Допустиме навантаження. Треба обирати вироби серед відповідної вагової категорії.

У Вінниці самокати можна придбати на сайті компанії allo.ua. Тут у наявності сучасні моделі від найвідоміших виробників.


Переглядів: 1228
Поширень: 0

Останні новини