Національний тур «Кіно заради перемоги»: На Вінниччині гвардійцям презентували кінострічку «Вітер зі сходу»

На Вінниччині гвардійцям презентували кінострічку режисерки Катерини Степанкової "Вітер зі сходу". Презентація відбулась у рамках національного туру Держкіно «Кіно заради перемоги».

Про це повідомляє Західне територіальне управління Національної гвардії України.

Це перший показ кінотуру. В подальшому різноманітні стрічки будуть презентувати військовим та вимушено переміщеним особам ще в 15 областях країни. Відкривала тур неперевершена Ада Миколаївна Роговцева, яка знімалася у фільмі.

Проєкт реалізується за ініціативи Офісу Президента України, Державного агентства України з питань кіно, Асоціації "Дивись українське!" та за підтримки фонду "МХП-Громаді", ГО "УкрКіноФест", ГО "Спілка підприємців теле та кіноіндустрії", окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військово-цивільними адміністраціями та Національною поліцією України.

«Варто було зробити один дзвінок і Ада Миколаївна одразу погодилась презентувати тур, - говорить Андрій Резоль, голова правління асоціації «Дивись українське». Вона і так робить це без турів, їздить на фронт».

Разом з Адою Роговцевою приїхали і її донька, Катерина Степанкова, яка розповіла, що такі поїздки вони почали ще на початку війни у 2014 році. Тоді вони одразу поїхали у тур по звільнених містах: Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Слов’янськ.

Гвардійці відмічають, що такі заходи дають змогу збагатитися культурно, більше познайомитися з українським кіно та людьми, які його роблять. А також зрозуміти наскільки велике значення має кінематограф у нашому культурному житті.


Переглядів: 1689
Поширень: 0

Останні новини