Україну зараз захищають близько мільйона бійців — Зеленський

Близько мільйона військовослужбовців у лавах Збройних силах та інших підрозділів Сил оборони протистоять російській армії.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час виступу на ветеранському форумі "Захисники. Перекличка. Там де ми, там Україна".

За його словами, на початку цього року, до повномасштабного вторгнення РФ, в Україні налічувалося близько 500 тисяч учасників бойових дій.

"Зараз близько мільйона людей захищають Україну у Збройних Силах і в інших наших формуваннях, які протистоять окупантам. Це означає, що в кожного в Україні будуть родичі-ветерани, або друзі-ветерани, або колеги-ветерани, або знайомі-ветерани. Це означає, що ветеранська спільнота стане однією з найбільших в Україні", — сказав він.

Саме тому, за словами президента, потрібні зміни, які відповідають цій новій реальності, і в державній політиці щодо ветеранів, і в суспільному сприйнятті ветеранів, і в усіх наших економічних гравців.

"Безумовна повага до ветеранів має відчуватися на всіх рівнях суспільного життя в Україні і втілюватися не на словах, а в цілком практичних речах. Кожен ветеран має відчувати, що Україна вміє бути вдячною тим, хто захистив наше життя", — наголосив Зеленський.


Теги: війна

Переглядів: 1274
Поширень: 0

Останні новини