В Україні запрацювала платформа допомоги жінкам

В Україні запустився маркетплейс "Підмога" — соціальна платформа від жіночого видання divoche.media, що покликана допомогти постраждалим від насилля жінкам, а також тим, хто потребує гуманітарної або психологічної допомоги.

На сторінці маркетплейсу зібрані жіночі ініціативи — фонди, благодійні та громадські організації, а також телеграм-боти, які підтримують та надають допомогу українським жінкам. Можна обрати категорію фонду або громадську організацію — гуманітарна чи юридична допомога, робота з питаннями насильства, здоров'я або освітні проєкти.

"Мета проєкту "Підмога" багаторівнева. Насамперед її ціль — полегшити жінкам пошук організацій та ініціатив, до яких можна звернутися по допомогу. По-друге, це інструмент для громадських організацій, який допоможе розказати про свою діяльність ширшій аудиторії", — йдеться в статті.

Громадські організації, які хочуть потрапити до переліку, можуть заповнити анкету на сторінці "Підмоги" або написати на divoche.media@gmail.com.

На сторінці проєкту вже понад двадцять пропозицій — серед них є й досвідчені організації, й ті, що утворилися після 24 лютого. Зокрема, фонд "Сильні", який допомагає постраждалим від сексуального насильства, та громадська організація "Землячки", яка забезпечує жінок-військових гуманітарною допомогою.

“Ідея проєкту зріла досить давно — ми багато працюємо з жіночими громадськими організаціями та знаємо, що їм насамперед потрібна медійна підтримка, водночас бачимо, що багатьом жінкам потрібна допомога, а вони не знають до кого можна звернутися", — говорить головна редакторка Оксана Павленко.

Вона пояснила, що виданню хотілось допомогти усім — для перших надати можливість розповісти про їхню діяльність, для других — створити майданчик, на якому можна знайти та отримати допомогу.

Довідка. Divoche.media — незалежний жіночий онлайн-журнал, створений у березні 2022 року на основі сайту The Devochki. Фокус проєкту незмінний — це досвід, досягнення жінок та їхні проєкти у бізнесі, культурі, благодійності та соціальній сфері.


Переглядів: 1265
Поширень: 1

Останні новини