Найближчі до «Ювілейного» будинки допомагає відновлювати американська організація GEM

У Вінниці продовжують ліквідовувати наслідки трагедії, що трапилась 14 липня. Вчора, 25 серпня, американська міжнародна організація Global Empowerment Mission (GEM) розпочала заміну вікон у квартирах вінничан у будинку за адресою вул. Винниченка, 35, який сильно постраждав внаслідок теракту, адже знаходиться поруч з Будинком побуту «Ювілейний». Крім того, американські партнери планують надати аналогічну допомогу мешканцям будинку по просп. Коцюбинського, 37. Цей проєкт реалізується спільними зусиллями GEM та ГО «Якість життя».

«Після жахливої трагедії, що трапилась у середмісті Вінниці, до нас звертались кілька міжнародних організації, зокрема – американська компанія GEM. Вони одразу задекларували свої наміри допомогти та разом ми прийшли до рішення щодо заміни вікон у квартирах. Такі роботи вони планують виконати у двох будинках, - каже директор департаменту житлового господарства ВМР Роман Фурман. – Я вдячний американській організації Global Empowerment Mission та українській ГО «Якість життя» за допомогу у відновлені вікон у будинках, які постраждали від прильотів російських ракет по Вінниці».

Тим часом за дорученням Вінницького міського голови Сергія Моргунова у рамках аварійних робіт з відновлення пошкоджених будинків проводяться капітальні ремонти покрівель у шести будинках та заміна вікон у під’їздах коштами міського бюджету.

Загалом питанням відновлення пошкодженого або зруйнованого нерухомого майна громадян вирішується на рівні держави. Міська влада активно долучається до процесу фіксації завданих руйнувань для того, щоб в подальшому містяни змогли подати заяву на відшкодування. Для цього у Вінниці було створено комісії, які проводять обстеження приватного майна вінничан.

«Минуло вже понад місяць з дня тієї жахливої трагедії. Та попри це до нас продовжують надходити звернення від вінничан. Ми проводимо обстеження квартир та фіксуємо завдані збитки, аби надалі постраждалі могли отримати відшкодування від держави», – каже Роман Фурман.

Біліше інформації про GEM читайте на їхньому сайті за посиланням.


Переглядів: 1091
Поширень: 2

Останні новини