Майже 90 років Вінницьке казенне експериментальне протезно-ортопедичне підприємство повертає людям можливість ходити

Незважаючи на солідний вік, на підприємстві впровадженні європейські стандарти протезування, а матеріали закуповуються в Німеччині, Канаді та Японії. Тут працює 115 працівників, кожен з яких робить все можливе аби повернути людям можливість повноцінно жити.

Підприємство здійснює протезування верхніх кінцівок (плеча та передпліччя, руки, кисті) та нижніх кінцівок (стегна, гомілки, стопи, шино-шкіряний протез). Протезно-ортопедична продукція виготовляється лише за індивідуальними замірами з якісної шкіри, з використанням високоякісних сертифікованих комплектуючих та визнається найкращою у галузі.

«Лікарі підприємства індивідуально та з урахуванням побажань пацієнта підбирають комплектуючі, щоб протез забезпечив впевнений рух будь-де і будь-коли, – зазначає директор Вінницького казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Валентин Салманов. – Ми використовуємо лише високоякісні сертифіковані комплектуючі провідних виробників Німеччини, Японії, Канади та інших країн».

Також тут розгорнуто єдине в області стаціонарне відділення первинного та складного протезування, яке фінансується за рахунок державних коштів. Пацієнти мають можливість повністю безкоштовно пройти комплексний курс реабілітації від моменту виготовлення протезу до повної адаптації до нього.

«Стаціонар у нас облаштований спеціально для людей з обмеженими можливостями, згідно зі стандартами, – зазначає Валентин Салманов. – Але в той же час ми завжди дослуховуємось до пацієнтів і робимо все можливе, аби період протезування та реабілітації пройшов максимально комфортно для них».

У разі неможливості прибути в стаціонар самостійно, пацієнтів безкоштовно доставляють до міста Вінниці та у зворотному напрямку виїзними медичними бригадами. Також мобільна бригада, у складі протезиста та лікаря, здійснюють виїзди до пацієнтів для протезування прямо додому.

Окрім того на підприємстві за індивідуальними замірами та лише з високоякісної шкіри виготовляється взуття з ортопедичним властивостями та устілки. Особи з інвалідністю мають право на безкоштовне отримання двох пар взуття (діти – до чотирьох в рік). Крім того особи з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва, мають право на безкоштовне виготовлення устілок. Також на підприємстві виготовляють ортези та інші допоміжні засоби серед яких: корсети (жорсткі та напівжорсткі, коректори постави, головотримачі), бандажі (грижові, лікувальні, профілактичні), рукавиці для захисту кистей рук, стремена Павлика, шина Шнейдерова, шина Шанца, шина Віленського.

«Ми робимо все для того, аби ті пацієнти, які приїхали до нас на інвалідному візку, після протезування могли самостійно вийти через головний вхід», – каже Валентин Салманов.


Переглядів: 1159
Поширень: 0

Останні новини