Потяг до перемоги курсує через Вінницю

Укрзалізниця з 23 серпня запустила «Потяг до перемоги». Він курсує за маршрутами «Київ-Ужгород» в складі якого є сім пасажирських вагонів, розписаних українськими митцями.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Відтак, потяг відправляється з столиці об 18:30. На станцію Козяти він прибуває о 20:53 у Вінницю – 21: 53. До кінцевої зупинки міста Ужгород «Потяг до перемоги» прибуває об 11 годині.

Картини, якими розмальований кожний вагон потяга присвячений тимчасово окупованим територіям України та подвигам людей, які чинять опір російським військам. Основою для сюжетів стали подвиги українців, які борються, попри тиск окупантів та постійну небезпеку.

«Потяг до перемоги» — спільна ініціатива Укрзалізниці, комунікаційної агенції Gres Todorchuk та сучасних українських митців під кураторством Каті Тейлор. Там є ілюстрації Андрія Присяжнюка, закарбував мужність Богдана Зізи, який облив синьо-жовтою фарбою міську адміністрацію в Євпаторії. Також зображені мешканці Енергодара, які беззахисні вийшли проти танків, оборонці Маріуполя та сміливі залізничники, які евакуювали людей із Харківщини, також лікарі з Луганщини, які рятували життя, залишаючись в окопах і підвалах, фермери з Миколаївщини, які збирали врожай на замінованих та палаючих полях.


Теги: потяги

Переглядів: 1176
Поширень: 0

Останні новини