У Вінниці просто неба діє фотовиставка про злочини росії проти медіа в Україні

У Вінниці на Європейській площі експонується фотовиставка «The War Is Not Over Yet» («Війна ще не закінчилася»). Вона присвячена журналістам і журналісткам, які загинули, були поранені, потрапили в полон або зазнали переслідувань після початку повномасштабного вторгнення. Серед них фотожурналіст Макс Левін, кореспондент Time Брент Рено, продюсерка Fox News Олександра Кувшинова, журналіст і військовослужбовець Олександр Махов та інші.

Внаслідок ракетного обстрілу Вінниці 14 липня загинув журналіст ГО “Дорожній контроль Вінниця”, волонтер, захисник України Володимир Даценко.

Завдяки українським кореспондентам, фотографам та операторам міжнародна спільнота дізнається про події на фронті та в тилу. Саме журналісти одними із перших документують усі злочини, збирають та передають докази вчинків рф на території України. Усі матеріали надсилаються до правозахисних організацій, в тому числі міжнародних.

За даними Інституту масової інформації, станом на 24 серпня російські військові вбили загалом 37 журналістів в Україні. Вісім з них убито під час виконання професійних обов'язків. Ще 14 журналістів були поранені. Досі зниклими вважаються четверо журналістів.

«Вінниця стала третім містом, в якому відкрили фотовиставку «Війна ще не закінчилась». На Європейській площі розгорнули 10 стендів зі світлинами журналістів. Головна мета виставки – привернути увагу спільноти до того, що журналісти постійно перебувають під прицілом», - говорить заступник директора з виставкової роботи Музею Вінниця Євген Сафар'янс.

Організатором фотовиставки є Український ПЕН-клуб спільно з Інститутом Масової Інформації, Центром прав людини ZMINA, Національним музеєм Революції Гідності, Львівським Медіафорумом, Премією імені Георгія Ґонґадзе і Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень.

Подія відбувається за сприяння Департаменту культури Вінницької міської ради та Музею Вінниці.

Ця виставка – прояв солідарності з українськими медійниками та медійницями, які борються за правду, ризикуючи власним життям.

Фотовиставка на Європейській площі діятиме до 19 вересня.


Теги: Культура

Переглядів: 925
Поширень: 0

Останні новини