Вінницькі соціальні служби, які опікуються дітьми, отримали ноутбуки від ЮНІСЕФ

У рамках проєкту ЮНІСЕФ «Партнерство «Кожній дитині» представники Фонду передали шість ноутбуків для соціальних служб міста. Мета проєкту – покращити оперативність роботи соціальних працівників в умовах воєнного часу, адже фахової допомоги потребують все більше родин з дітьми.

Як зазначила координаторка проєкту із захисту прав дітей представництва ЮНІСЕФ Олександра Чуркіна, техніка допоможе фахівцям швидко опрацьовувати великі масиви інформації в контексті роботи з сім’ями, що взяли на виховання дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей-сиріт.

«Найближчим часом мають надійти ще планшети для дітей-переселенців, які проживають в сімейних формах виховання Вінниці, а також для фахівців соцслужб, які ними опікуються. Ми регулярно опрацьовуємо потреби дітей та таких родин, тож робимо все можливе для того, щоб кожен отримав те, що йому необхідно. Прохань маємо чимало», - сказала Олександра Чуркіна.

Директорка Вінницького міського центру соціальних служб Наталія Добровольська додала, що вся ця техніка буде спрямована на підтримку дітей, які повернулись до сімей із закладів інституційного догляду та виховання, а також сімей внутрішньо переміщених осіб. Техніка призначена - окремо для служби у справах дітей і окремо для закладів та установ, які надають послуги сім'ям з дітьми.

Заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович зазначила, що підтримка та допомога ЮНІСЕФ у такі складні часи має велике значення для громади.

«У цей важкий та подекуди невизначений час ми маємо неабияку підтримку ззовні. Чимало міжнародних організацій активно включаються в те, що відбувається зараз в Україні та підставляють нам своє дружнє плече. Ми отримуємо численну допомогу із ремонтом та облаштуванням укриттів, продуктові набори, технічні засоби та навіть психологічну підтримку наших дітей від спеціалістів. Ми вдячні представникам організації «ЮНІСЕФ» за роботу і за те, що не залишаються осторонь», - сказала Галина Якубович.

Крім Вінниці,  лептопи передають у ще 13 територіальних громад: Гнівань, Оратів, Тиврів, Дашів, Тростянець, Бар, Вендичани, Могилів-Подільський, Ямпіль, Городківка, Томашпіль, Тульчин, Хмільник.


Переглядів: 1119
Поширень: 0

Останні новини