Нові можливості лінійки iPhone 14

Як і очікувалося, презентація Apple, що відбулася 7 вересня 2022 року, справила враження на багатьох прихильників компанії. З-поміж новинок – Phone 14, який пропонує ще більшу функціональність, ніж раніше. У цьому ви зможете переконатися, якщо розглянете характеристики Айфона 14 у прес-релізі. Про нові можливості смартфона розповімо в статті.

Преміальна лінійка iPhone 14 Pro та Pro Max надає змогу майже повноекранного перегляду через зміну вирізу в місці розташування камери. Замість громіздкої виїмки відтепер динамічний екран, де вміщені ідентифікатор Face ID та селфі-об’єктив. Це рішення дістало назву Dynamic Island, адже дисплей змінюється в залежності від повідомлень, які відображає.

Завжди увімкнений дисплей

Нова технологія екрана Always on Display в iPhone 14 відтепер передбачає можливість постійно бачити інформацію на ньому. Щоправда, така опція доступна лише для версій Pro та Pro Max. Таку змогу вони здобули завдяки впровадженню ProMotion – системи, з якою частота оновлення дисплею масштабується до 1 Гц. Дотепер це відбувалося лише до 10 Гц.

Нижча частота оновлення – важливий крок, що забезпечив економію витрати енергії та підвищив автономність. Для її підтримання Apple підготувала колекцію шпалер.

Неймовірна функціональність камер

Задня камера в лінійках Pro та Pro Max дістала основний датчик на 48 Мп. Водночас роздільна здатність вихідних зображень за допомогою інтелектуального механізму масштабування перетворюється у 12 Мп, тобто має більшу деталізацію та менший рівень шуму. А для нічного режиму пропонують алгоритм покращення зображення Photonic Engine. Відеокамера підтримує Apple ProRAW та веде запис у кінематографічному режимі в форматі 4K. Сенсор також підтримує стабілізацію зйомки Action Mode та покращене захоплення зображення у темних умовах.

Зміни в iPhone 14 стосуються автофокусування об’єктива, розташованого на передній панелі. Селфі камера відтепер буде із шестикомпонентною лінзою замість п’яти. 

Продуктивність iPhone 14

Серйозні зміни в технологіях призвели до чіткішого розуміння, чим відрізняються різні версії всередині лінійки. Зокрема, йдеться про те, що:

Pro та Pro Max дістали новий процесор A16 Bionic виробництва TSMC; моделі базова та Plus зі збільшеним екраном залишилися з A15; професійні версії розроблені за 4-нанометровим техпроцесом.

Удосконалюючи керування температурою для A16 Bionic, Apple забезпечила значне підвищення продуктивності. І воно набагато перевищило очікування деяких експертів.

Додаткові можливості лінійки

iPhone 14 також отримали:

міцніший магніт для MagSafe; прискорену швидкість заряджання 30 Вт; 6 ГБ оперативної пам’яті.

Супутниковий зв’язок у версії Pro надасть можливість для спілкування в тих місцях, які перебувають поза зоною дії традиційних стільникових мереж. Через програму «Повідомлення» користувачі сповіщають про надзвичайні ситуації, спілкуються зі службами екстреної допомоги. Тож нові можливості iPhone 14 розгортають шлях у високотехнологічне майбутнє.


Переглядів: 18437
Поширень: 1

Останні новини