«Коли ми разом, ми сильні та непереможні» - Сергій Моргунов

Вчора, 9 вересня, у хабі «Місто змістів» в черговий раз відзначили вінницьких волонтерів. Їм вручили подяки Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, а також – книги «Вінниця. Історія іншого часу». Міський голова Сергій Моргунов подякував представникам волонтерських організацій за самовіддану працю у такий складний час.

Вінницькі волонтери щоденно працюють задля перемоги. Вони займаються пошиттям бронежилетів, транспортують вантажі для забезпечення ЗСУ, закуповують автомобілі для військових, купують технічні прилади та медикаменти тощо.

Очільник громади Сергій Моргунов зазначив, що волонтери щодня роблять внесок у збереження суверенітету, зміцнення держави та наближення Перемоги. «Здається, що для цих людей немає нічого неможливого. Волонтери. Цим сказане все. Вами пишається наша громада. Ви є патріотами свого міста та своєї країни. Вам вдячні тисячі людей – які вчасно отримали таку потрібну допомогу: наші захисники, мешканці інших міст і сіл, які тікали від бомбардувань, вінничани, які потрапили в скруту», - каже міський голова Сергій Моргунов.

Серед інших волонтерів сьогодні відзначили й Олену Чорнобривенко. Вона з перших днів війни займалась організацією волонтерського центру на базі Центру реабілітації «Гармонія», забезпечуючи потреби внутрішньо переміщених осіб та людей з інвалідністю.

«Нагорода, яку я сьогодні отримала – не моя особиста, а великої кількості людей, які працювали над створенням волонтерського центру, – каже Олена Чорнобривенко. – Вважаю, що волонтерство – це можливість долучитись до наближення перемоги. Я, наприклад, не можу піти воювати, але дуже хочеться допомагати своїй країні».

Відзначили сьогодні й волонтера Олександра Царевського. «Ми максимально намагаємось використовувати фінансову допомогу з з-за кордону, та використовувати ці гроші тут, в Україні. Ми закуповуємо автомобілі для військових, споряджаємо їх усім необхідним та відправляємо на фронт. Наразі ми домовляємось за генератори», - говорить Олександр Царевський.

У надзвичайно складний період саме волонтерський рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення нагальних питань.


Теги: волонтери

Переглядів: 1271
Поширень: 0

Останні новини