Учениця Вінницької дитячої музичної школи №2 Катерина Рой здобула своє перше Гран-прі на міжнародному конкурсі

Юна вінничанка Катерина Рой, учениця фортепіанного відділу Вінницької дитячої музичної школи № 2, виборола Гран-прі VII Міжнародного двотурового дистанційного фестивалю мистецтв «UniverseMegaFest».

Це найвища нагорода в її музичному житті, втім не єдина, яку здобула вже цього року. Та попри перемоги, зупинятися на досягнутому Катерина не збирається.

Викладачка дівчинки Інна Сергеєва каже, що її вихованка всього досягає своєю працьовитістю.

Саме це розгледіло поважне журі фестивалю. За відгуками його представників, виконання Катериною композиції було неперевершеним, а підготовка до конкурсу - на найвищому рівні. «Блискуче виконання та технічна майстерність. Виконання впевнене, вдумливе, яскраві динамічні контрасти, досконала техніка. Яскраво розкритий художньо-поетичний зміст твору. Велика подяка викладачу за підготовку учениці», - зазначило журі конкурсу.

За словами Інни Сергеєвої, для досягнення такого результати дівчинка старанно займалася все літо. «Завдяки наполегливості та цілеспрямованості, Катрусі, впродовж занять на фортепіано, вона отримала своє перше Гран-прі. Займаючись із нею влітку, ми багато практикувались, приділяли увагу техніці виконання творів і наші старання були винагородженні», - зізнається викладачка фортепіанного відділу ВДМШ №2 Інна Сергеєва.

Сама ж Катруся своїй перемозі на фестивалі радіє та каже, що тепер чітко розуміє секрет успіху. «Лише наполеглива праця дає можливість досягати високих результатів», - ділиться дівчинка.

Успіхом увінчалася участь юної піаністки і у інших конкурсах, які відбувалися цього літа. Вона здобула дипломи лауреатки І премії на Міжнародному дистанційному двотуровому фестивалі-конкурсі «Незламна Україна 2022» (м. Київ) та на Міжнародному двотуровому конкурсі «SEA STARS 2022» м. Пула (Хорватія). Стала лауреатом ІІ ступеня на Міжнародному двотуровому фестивалі-конкурсі мистецтв «До небес долетять голоси» (м. Харків). Частину благодійних внесків, зібраних на цих конкурсах, організатори спрямували на підтримку ЗСУ та потреби вимушених переселенців в Україні.

Наразі у Катерини Рой багато планів на цей навчальний рік у школі. Дівчинка вже розпочала роботу над творами українських композиторів та продовжує удосконалювати свою майстерність гри на фортепіано.



Переглядів: 1473
Поширень: 0

Останні новини