У Вінниці відбувся Всеукраїнський семінар для представників парків та індустрії дозвілля

5 жовтня до Вінниці з’їхались представники парків та індустрії дозвілля з різних куточків України для того, щоб взяти участь у Всеукраїнському семінарі. Зутсріч розпочалась у Центральному парку у приміщенні планетарію. Семінар триватиме три дні. Крім тематичних виступів на учасників чекає екскурсія по місту, дебати, майстер-класи тощо.

Учасників семінару привітав заступник міського голови Микола Форманюк. Він розповів гостям про роботи, які наразі проходять у парку, в тому числі про реконструкцію центрального входу. «Я думаю, що сьогодні ви почуєте багато цікавої інформації, яка стосується парків та індустрії дозвілля. Вінничани, які працюють у цій сфері, впроваджують багато цікавих речей не лише у нашому місті, а й в Україні та Європі», – зазначив Микола Форманюк.

Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація працівників парків культури України», заслужений працівник культури України Валентина Кечина вручила Вінницькій міській раді подяку за вагомий внесок у розвиток Центрального міського парку, здобутки і досягнення у впровадженні сучасних форм з організації дозвілля і відпочинку жителів міста та з нагоди нагородження у номінації «Лідер індустрії дозвілля 2018».

«Вінницький парк є лідером в індустрії розваг в Україні, тут є чому повчитись. Парк має досвід в організації різних заходів, тут є багато атракціонів, гарна зелена зона. Подібні семінари проводяться у Вінниці не вперше і традиційно проходять на високому рівні, тому ми завжди раді сюди приїхати. Сьогодні до Вінниці приїхали люди з різних куточків України – з міст Бахмут, Лисичанськ, Одеси, Лубни, Хмельницького, Тернополя та інших», – каже Валентина Кечина.

«Може здатись, що індустрія дозвілля – це досить легкий напрямок, але насправді це не так, адже він  включає в себе багато різних елементів: атракціони, культурна діяльність, забезпечення електроенергією, водою, прибирання тощо. Ми працюємо спільно з міською радою, яка підтримує наші ініціативи. Щодо семінару, то у нас є чимало інформації, якою ми можемо поділитися, сподіваюсь, що цей захід буде корисним для всіх його учасників. Наші працівники також часто відвідують семінари в інших містах та переймають досвід», – зазначив директор МКП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

«Парк дійсно гарний, подобається, що тут є стадіон. Тобто, це місце, де можна не лише розважитись, а й зайнятись спортом. Я пройшовся парком і побачив, що тут є багато молоді та дітей. У мене самого є маленька дитина, і я знаю наскільки це важливо, щоб в парку було чим зайнятись і на що подивитись, а вінницький парк саме такий», – зазначив представник ТОВ «Шредер» (м. Тернопіль) Олександр Шевчук.

«Я була на екскурсії парком і можу запевнити, що він має досить потужний соціо-культурний потенціал. Зацікавили різні локації, сподобався проект «Міні Вінниця», є галявини, які можна буде потенційно використати для реалізації різних задумів, в тому числі для сучасних видів мистецтва. Парк має велику територію з багатьма можливостями», – вважає кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри арт-менеджменту та івент-технологій Національної академії Ольга Копієвська

Олексій Архипов, який представляє завод «Аналог», зазначив, що вінницький парк йому знайомий з дитинства. «Семінар необхідний як нашому місту, так і всій Україні, щоб на прикладі Вінниці показати, який високий туристичний потенціал у нас є. А також, щоб об’єднати працівників індустрії розваг задля обміну досвідом та досягнення успіху», – каже Олексій Архипов.

Представник сімейного парку «Галактика» (м. Київ) Катерина Черняк, яка приїхала на семінар за досвідом, зазначила, що вінницький парк чудовий і його варто й надалі наповнювати цікавими новими об’єктами. Підприємець з міста Бахмут Сергій Ляховецький розповів, що вінницький парк знає давно. «Ваш парк змінюється у хорошому напрямку, він красивий, чистий, доглянутий, тут чудове озеленення, з’являються нові локації», – каже Сергій Ляховецький.

Під час семінару спеціалісти розповіли про нові ідеї у розвитку парків, центрів дозвілля, в тому числі й про досвід Європи та світу у цьому напрямку. Також йшлось про якість послуг та безпеку відвідувачів, про державну концепцію розвитку парків, кадровий потенціал в індустрії розваг тощо.




Переглядів: 4241
Поширень: 0

Останні новини