Перша леді Олена Зеленська виступила на глобальному саміт Генасамблеї ООН

Під час візиту до Нью-Йорка перша леді України Олена Зеленська взяла участь у глобальному саміті HeForShe та форумі "Жінки у конфліктах" у межах 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Дружина президента розповіла про становище українок в умовах війни.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Під час свого виступу Олена Зеленська наголосила на необхідності говорити про рівність між чоловіком і жінкою у ХХІ столітті.

"У часи потрясінь нерівність відчувається набагато гостріше. Війна оголює нерви. Тож я питаю в усього світу, в кожного: якщо ви — працедавець, які двері ви відчините українським жінкам, котрі вимушено покинули свої домівки? Чи вистачить вашої емпатії й терплячості до того моменту, як вони зможуть повернутися в мирну Україну? Ваша відповідь, навіть якщо ви її не озвучите, дуже важлива. Бо вона — про рівність тут і зараз", — зазначила Олена Зеленська.

У другий день візиту до Нью-Йорка Олена Зеленська взяла участь у відкритті форуму "Жінки у конфліктах" разом з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, посланницею Генерального секретаря ООН у справах молоді Джаятмою Вікраманаяке, Генеральним секретарем міжнародної організації франкомовних країн (OIF) Луїзою Мушіківабо, лауреаткою Нобелівської премії миру Надією Мурад.


Переглядів: 1920
Поширень: 0

Останні новини