За кордон ні ногою: українські студенти, яких прикордонники не випустили на навчання, записують відео зі скаргами

У соціальних мережах зростає обурення щодо заборони на виїзд чоловіків-студентів, які навчаються в іноземних вишах та не підлягають мобілізації. Відеозвернення публікують студенти на різних платформах.

Так, один із студентів у Instagram написав про свою спробу перетнути кордон після 14 вересня та відмову у пропуску прикордонниками.

"Я Денис, мені 19. З 2020 року я навчаюсь у Southampton Solent University у Великій Британії за спеціальністю кіновиробництво. Цього літа, незважаючи на війну, я повернувся до України, бо це мій дім. Тепер, коли час їхати на навчання, я не можу цього зробити. З 14 вересня ДПСУ повністю зупинили пропуск студентів, аргументуючи свої дії збільшенням потоку чоловіків з підробними документами", – написав користувач.

Також свої звернення опублікували інші студенти. Молоді люди наголошують, що не збираються залишати пункт пропуску Шегині до моменту врегулювання питання із пропуском за кордон.

Крім того, за заявами студентів, вони вже перебувають на межі відрахування у іноземних вишах.

Нагадаємо, що як повідомляли Українські Новини, цього тижня у ЗМІ з'явилася інформація, що студенти, які навчаються за кордоном, не можуть виїхати з України.



Переглядів: 1426
Поширень: 0

Останні новини