За час війни в Україні зареєструвалися близько 150 тисяч нових підприємців

Від початку повномасштабної війни в Україні зареєстровано близько 150 тисяч нових фізичних осіб-підприємців. У вересні було зареєстровано 18,9 тис. ФОПів та 2,9 тис. компаній. Про це повідомляє Економічний фронт України.

За даними сервісу Вчасно, наразі кількість договорів зросла в 1,6 раза у порівнянні з показниками до вторгнення РФ у лютому 2022 року. Водночас кількість актів, підписаних за допомогою сервісу документообігу, складає 125% до довоєнного періоду.

"З березня ми спостерігаємо зростання попиту на електронний документообіг майже вдвічі. Адже використання ЕДО дозволяє керувати бізнесом навіть у ситуації, якщо вам довелось раптово змінити місто чи країну перебування, — сказав керівник сервісу цифрових рішень для бізнесу "Вчасно" Антон Скоков.

Він зазначив, що під час воєнного стану держава дозволила влаштуватись на роботу в компанію віддалено: без відвідування офісу, паперових, заяв, ксерокопій та очікування.

Це дозволяє максимально діджитилізувати кадровий документообіг будь-якому бізнесу. Також вдвічі зросла і сама кількість співробітників, які працюють з електронними документами у "Вчасно", — сказав Скоков.

За даними української компанії з автоматизації закладів Poster POS станом на початок жовтня працює 75% закладів громадського харчування у порівнянні з періодом до великого вторгнення. Вони генерують 95% обігу від показників до нападу РФ.

За даними сервісу Хорошоп українці остаточно відновили покупки в українських магазинах у порівнянні з періодом до вторгнення РФ. У середині вересня показник сягнув рекордних 115%, станом на початок жовтня дещо впав, але все ще перевищує "довоєнні" показники.



Переглядів: 1280
Поширень: 0

Останні новини