Юні вінничани взяли участь у міжнародних музичних майстер-класах

Вихованці Вінницької дитячої музичної школи № 1 відвідали дружню Польщу. У Міжнародній майстерні музичних майстрів – «Академія звуків» на них чекали численні майстер-класи, які проходили під егідою академії Brzmień.

Низку індивідуальних занять для вінничан провели, зокрема професорка Маріанна Гумецька, видатна польська піаністка, лауреатка міжнародних конкурсів, яка концертує у Польщі та США, а також д-р. Пьотра Ружанський, декан фортепіанного факультету Академії музики в Кракові.

Завдяки спільній грі та взаємній співпраці вихованці музичної школи занурилися у звуки, дізнатися про різні підходи до роботи з інструментом.

Юні вінницькі музиканти Денис Бурдейний, Олександра Кушнір, Анна Волинець (викладачка Новаковська О.А.) та Вероніка Камінська (викладачка Колесник О.А.) виступали перед публікою у Дзеркальній залі ім. А. Малавського в Перемишлі на завершальному концерті.

Діти продемонстрували всю свою майстерність та нові навички, практики, які отримали на майстер-класах. Очолювала групу директорка Вінницької музичної школи №1, кандидат мистецтвознавства Тетяна Бурдейна-Публіка.

Вона каже: «Численна аудиторія слухачів концерту нагородила наших учнів бурхливими оплесками. Діти отримали незабутні враження від гостинної зустрічі».

Також наші музиканти спілкувались та підвищували рівень своєї професійної підготовки разом з учнями музичних шкіл із Польщі (Перемишль, Краків), України (Львів, Херсон) та Австрії (Відень).

Пані Тетяна наголосила, що ця поїздка надзвичайно важлива для учнів та викладачів музичної школи з точки зору обміну досвідом.

«Проєкт, містив у собі уроки з досвідченими викладачами Польщі та концертні заходи. Я впевнена він наддасть нашим учням наснаги на подальший розвиток. Не менш важливою є міжнародна співпраця нашої школи із навчальними закладами Республіки Польща, яка сприяє дружнім стосункам та професійному зростанню», - зазначила директорка ВДМШ № 1 Тетяна Бурдейна-Публіка.



Переглядів: 1139
Поширень: 0

Останні новини