Автошкола в США: куди піти навчатися та як отримати водійське посвідчення мігрантам з Вінниці?

США – країна, доріг та автомобілів. У більшості населених пунктах країни не розвинений громадський транспорт, тому місцеві мешканці їздять тільки на власних авто. Приїхавши у штати, українські мігранти стикаються зі складнощами пересування по місту, оскільки громадські та розважальні центри, парки, кафе знаходяться тільки в межах автодоступності.

Деякі штати надають дозвіл на водіння авто на строк до 6 місяців тим, хто має українське посвідчення водія, однак з часом виникає потреба отримати driver license американського формату. Іноземні громадяни спочатку складають комп’ютерний іспит із теорії, а потім – водіння. Підготовкою майбутніх водіїв в США займається автошкола, яку можна знайти у будь-якому штаті.

Редакція сайту “Моя Вінниця” вирішила звернутися за порадою до експертів популярної дошки оголошень для іммігрантів в США BAZAR.club – як переселенці з Вінниці можуть отримати водійське посвідчення та сісти за кермо в Америці. Крім того, сервіс допомагає новоприбулим не тільки з пошуком житла, роботи, навчальних курсів, але й надає інформацію про розважальні заходи та особливості життя людей в американських глибинках.

Куди треба звернутись мігранту, щоб отримати driver license в США?

Видачу та оновлення водійського посвідчення, реєстрацію автомобіля та дії, пов’язані з транспортними засобами, в Америці проводить влада кожного окремого штату, а саме DMV (Department of Motor Vehicles). Формат посвідчень, процедура його отримання та вимоги до учнів відрізняються в кожному регіоні. Наприклад, мінімальний вік для отримання водійського посвідчення у Нью-Йорку та Каліфорнії складає 16 років, у Небраску – 17, у Техасі – 15. Водії, молодші за 18 років мають тимчасові посвідчення з обмеженими правами.

У DMV приймають документи у громадян країни з інших штатів, а також мігрантів із наявністю ґрінкард та іноземних студентів. Водії, які мають водійське посвідчення міжнародного зразка, можуть користуватися ним по всій країні, але якщо вони переїхали в інший округ, повинні дотримуватись правил і надати інформацію до уповноваженого органу на отримання міського зразка документа.

Процедура оформлення driver’s license відрізняється не тільки від штату, але й від того чи маєте вже посвідчення водія іншої країни, чи отримує документи вперше, але основні кроки такі:


 

зареєструвати документи за формою І94 у державній системі (процедура триває до 10 днів); пройти медичне обстеження; отримати SSN (Social Security Number), якщо це вказано правилами штату; відправити/подати документи до офісу DMV; записатися на складання теоретичного іспиту та скласти його; скласти практичну частину.

Орган DMV надає брошури з правилами дорожнього руху кожному, хто подає документи, інформує про джерела, на яких можна підготуватися до складання іспиту, а також реєструє охочих до складання теоретичної частини. На офіційному сайті Department of Motor Vehicles можна знайти усі теми та правила кожного штату. Тут надана покрокова інструкція, як отримати права категорії С вперше та для тих, хто вже має водійське посвідчення.

Порядок складання іспиту в США для українських емігрантів

Процедура підготовки водіїв як в Україні, так і в США складається з двох частин – теоретичної та практичної.

Щоб вдало скласти теоретичний knowledge Test на permit, необхідно займатися пошуком необхідних матеріалів. До ваших послуг кілька доступних варіантів:


 

    Брошура для підготовки (Driver Handbook), яку можна отримати в найближчому офісі DMV чи звантажити у PDF-форматі з офіційного сайту представництва. Видавництво доступне на 10 мовах світу, оскільки США – це країна іммігрантів, тому знайти україномовну версію буде нескладно. Тренувальні онлайн-ресурси з офіційного сайту DMV, якими зручно користуватися, також є версія тестів по дорожнім знакам FREE DMV Practice Test for California Permit 2021 та FREE Drivers’ License Test Online. Мобільні версії для Android та iOS, кращі з них, це додаток PA Driver’s Practice Test та DMV Practice Test 2021, також можна спробувати ресурси US DMV Driving Tests, Driving Theory Test 4 in 1 Kit.

Для підготовки практичної частини слід завчасно потурбуватися про навчальний центр, де готують водіїв. Це може бути знайомий водій із досвідом або спеціалізована автошкола в США.

Як знайти автошколу в США?

Для того, щоб успішно скласти іспит, учень повинен мати 50 годин практики, 10 з яких – у темну пору. Обраний варіант навчання не впливає на здачу практичної частини. Якщо виникла потреба знайти місцеву автошколу, рекомендуємо скористатися інформацією з таких ресурсів:


 

спитати знайомих; надати запит у пошуковій системі «автошкола поряд»; пошукати школу на BAZAR.club чи на англомовних дошках оголошень; знайти відповідні групи в соціальних мережах; під’єднатись до популярних Telegram-каналів “Наші в Штатах” та інших.

Якою мовою можна навчатись в автошколі?

Низький рівень знання англійської мови не завадить навчанню в автошколах США, оскільки у більшості з них є досвід викладання на різних мовах. Це допоможе знайти комунікацію з інструктором та швидко засвоювати матеріал. Рекомендуємо готуватися до складання як теоретичного, так і практичного іспитів англійською, оскільки це дозволяє краще оперувати термінологією та розуміти дії офіцера. На іспиті зазвичай не має можливості надавати учням україномовних екзаменаторів.

Відгуки учнів про місцеві школи в США

Щоб обрати для практичної підготовки гарного інструктора, треба пошукати інформацію та відгуки учнів про всі доступні автошколи онлайн. Слід провести просте дослідження доступних пошукових сайтів або спитати знайомих, які вже пройшли навчання. Багато відгуків про школи та інструкторів учні публікують у соціальних мережах. Вони також допоможуть знайти гарного вчителя та зручну машину.

Як відбувається процес навчання та скільки коштує?

Отримання driving license відбувається у чотири послідовні кроки:


 

теоретична підготовка; складання knowledge test; навчання водінню; практичний іспит за кермом містом (behind the wheel).

Ціна навчання в автошколі залежить від штату, кількості занять та обраної форми навчання. Звичайно індивідуальні заняття коштують дорожче. У середньому треба буде заплатити близько 700 доларів на 7-10 занять з інструктором.

Автошкола в США – краща можливість отримати права американського зразка!

Автомобіль в США – це необхідність, тому отримання посвідчення водія – першочергова задача новоприбулих у країну. Окрім цього, driver license – це документ, що посвідчує особу всередині країни. Наша редакція розповіла все, що дізналася про отримання водійського посвідчення в США та про те, як знайти зручну автошколу для навчання.

Бажаємо вам успіхів у навчанні та легких доріг!


Переглядів: 6936
Поширень: 1

Останні новини