Делегація з Вінниці взяла участь в Конгресі транскордонної співпраці у Польщі

5 жовтня у Польщі в місті Любліні стартував Конгрес транскордонної співпраці 2022. Цьогорічний Конгрес відбувається за гібридною формулою, тобто учасники приєднуються як в офлайн, так і в онлайн форматі. Зустрічі проходять з синхронним перекладом польською, англійською та українською мовами, а головною темою ХІ Конгресу є «Безпека та солідарність».

Як зауважує начальниця відділу молодіжної політики ВМР Юлія Мончак, під час відкриття Конгресу Мер міста Любліна Кшиштоф Жук неодноразово згадував про співпрацю з нашим містом Вінницею. «Під час одного зі своїх візитів Кшиштоф Жук ознайомився з нашою програмою розвитку Е-урядування, що дало йому можливість запровадження такої ж програми і у Любліні», - додала вона.

Протягом трьох днів представники відділу молодіжної політики Вінницької міської ради разом з іншими делегатами з України братимуть участь у панельних дискусіях щодо: безпеки та солідарності як перспективи місцевого самоврядування; співпраці НГО та місцевої влади у наданні допомоги; медицини без кордонів у ракурсі турботи про життя і здоров'я пацієнта; дезінформація та маніпуляція і їх вплив на безпеку та регіональне співробітництво; «Молодь для міста, місто для молоді».

«На панелях ми поговорили про формування молодіжної політики за участі самої молоді, про досвід міграції та роль молоді в міжкультурній інтеграції. Люблін є молодіжною столицею Європи-2023, тому ми маємо продовжувати свою співпрацю саме у цій сфері», - каже Юлія Мончак.


Переглядів: 1204
Поширень: 0

Останні новини