У Вінниці 20 підвалів облаштують за підтримки фонду «Подільська громада»

20 підвалів у вінницьких висотках облаштують за підтримки проєкту «Укриття для життя».

Фонд Громади «Подільська громада» знайшов ресурси, аби втілити другий його етап. 

Коли ми оголосили цей конкурс, то отримали понад 60 заявок. Перших переможців було двадцять і це був стимул, щоб продовжувати роботу далі. І ось наступна двадцятка! З ними будемо підписувати угоди аби вони покращили свої укриття, - говорить голова правління Фонд громади «Подільська громада” Олена Данілова.

Кошти від закордонного донора фонду ІСАР Єднання, розподілили по 10 тисяч гривень - кожному з ОСББ-переможців. І саме на детально описаний фронт майбутніх робіт.

У нас майже все зроблено, підлогу залили, зробили гарні дивани з піддонів. А не вистачало, щоб поставити каналізацію та умивальник. Подали заявку на відповідне обладнання та оплату роботи, щоб його встановити, - каже голова ОСББ «Зодчих» Тетяна Безобчук.

Потреби у кожного ОСББ різні. Комусь потрібні вогнегасники, чайники, обігрівачі. Хтось планує залити стяжку на підлогу, а власних коштів у мешканців та ще й з підняттям цін, бракує.

Одразу ж подали заявку, але в перший тур не пройшли. А от в другий - так, і це приємна новина, - розказує голова ОСББ «Пирогова» Віта Мороз. - У нас в будинку майже все є, не вистачає лише місця для сидіння, тож вирішили стільчики закупити, також треба дообладнати санвузол.

За традицією, підписання угоди відбувається в укритті. Тут же всім присутнім показали вміст “пакунку безпеки”, який безкоштовно надасть “Подільська Громада”. У переліку - ковдри, аптечки та все, що знадобиться у сховищі. 

Обов’язковою умовою участі у проєкті є співфінансування. До 10 тисяч від донорів мешканці мають докласти щонайменше 2 тисяч гривень - власних коштів. 

На те, щоб втілити свої проєкти у життя ОСББ-переможці мають місяць, а далі “Подільській громаді” вони повинні надати рахунки та фотозвіти про виконані роботи.


Переглядів: 1074
Поширень: 0

Останні новини