Іранські дрони збивають усіма доступними засобами

Станом на 11 ранку 17 жовтня, починаючи з 21:30, підтверджено знищення щонайменше 37 дронів-камікадзе, які летіли з південного напрямку. Про це на брифінгу Ukraine Media Center повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Якщо за попередніми підрахунками, це як мінімум 85-86% знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил. Також долучилася і протиповітряна оборона інших Сил Оборони: сухопутних військ, ТрО, а також Нацгвардії, є два підтвердженні випадки на півдні”, — сказав Ігнат.

За його словами, іранські дрони збивають усіма доступними засобами.

“Безумовно, в нічний час це засоби, які мають радіолокаційні системи, йде мова про зенітно-ракетні комплекси, а також авіацію винищувану, які можуть радіолокаційно виявляти ці цілі і знищувати їх ракетами”, — пояснив Ігнат.

Він додав, що це “доволі непоганий результат загальний протиповітряної оборони”.

“Зрозуміло, що показник буде цей рости, ціль не є така вже складна і драматична, як боялися цих дронів, а із надходженням додаткових засобів протиповітряної оборони цей показник буде збільшуватися”, — сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Він також розповів, що на сході країни знищили 3 крилаті ракети.

Загалом, за словами Ігната, повітряне командування “Південь” повідомило про знищення за кілька тижнів 100 іранських дронів: 96 “Шахедів”, 4 “Мохаджерів”.


Теги: війна

Переглядів: 1229
Поширень: 0

Останні новини