Вінниця увійшла в четвірку міст, де впроваджується система відкритих даних у школах

Сьогодні, 9 жовтня, в приміщенні Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського відбувається OPEN DATA FORUM  «Відкриті дані - шлях до довіри та розвитку». У ньому беруть участь директори усіх шкіл міста, експерти з міжнародних та українських фондів, представники департаменту освіти Вінницької міської ради а також батьки школярів. 

Організували Форум ГО «Центр Поділля-Соціум», Департамент освіти Вінницької міської ради та за підтримки Фонду «Об’єднання» та Антикорупційної ініціативи ЄС.  Подібні заходи пройдуть у чотирьох містах – Дніпрі, Херсоні та Чернігові, які долучилися до системи відкритих бюджетів шкіл. 

На Форумі презентують сучасні методи та інструменти розвитку громад на основі відкритих даних, а також освітні можливості для дітей та молоді. Зокрема, учасникам презентують Єдину систему відкритих бюджетів шкіл, систему ProZoro та DOZORO, можливості інструментів використання відкритих даних Вінниці. 

«Ми працюємо відповідно до ст.30 Ч.2 та 3 нового закону України «Про Освіту». Про прозорість та відкритість. На сайтах всіх начальних закладів є інформація про надходження й використання коштів та відповідна фінансова звітність. Ми підтримуємо ідею відкритих даних та ініціативу впровадження у Вінниці Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл. Саме ця ініціатива імпонує нам ти, що  школи міста матимуть можливість звітувати в єдиному форматі з дотриманням вимог чинного законодавства України. Крім того, система має змогу не тільки показувати фінансові надходження та прозорість, а й показувати потреби школи», - каже директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко

Голова правління громадської організації «Центр Поділля-Соціум» Сергій Проценко зазначив, що сьогодні вкрай важливо взаємодіяти та співпрацювати разом з батьками, навчальними закладами, органами влади та різними організаціями. 

«На цьому Форумі присутні директори шкіл, завучі, які свого часу навчалися у нашому закладі. Вінницький державний педагогічний університет активно підтримує позицію щодо прозорості, чесності і відкритості у всіх аспектах нашої діяльності», - зазначила ректор ВДПУ ім. М.  Коцюбинського Наталія Лазаренко

Співзасновник та координатор з зовнішніх  комунікацій Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл, голова ГО «Центр досліджень суспільства» зауважив, що у тих містах, де впроваджується проект відкритих даних, покращується звітність навчальних закладах. Також це вагомий інструмент громади в боротьбі з корупцією. 

Познайомитися з Єдиною системою відкритих бюджетів шкіл можна на сайті


Теги: освіта


Переглядів: 2732
Поширень: 2

Останні новини