Антибактеріальна чистка кондиціонера

Обслуговування кондиціонерів – це важлива частина роботи з ними. Річ у тому, що сучасна техніка має додаткові функції, які неможливо виконати якісно, якщо не проводити вчасне технічне обслуговування кліматичного обладнання. Наприклад, окрім звичайного охолодження повітря, фактично кожен кондиціонер має ще й можливість фільтрувати повітря, звільняючи його від бактерій, грибних спор, пилку рослин, навіть вірусів і цвілі. Це зручно та дозволяє відчувати себе вдома, як у фортеці – захищеним від усіх зовнішніх загроз. Але тільки за однієї умови – якщо вчасно будете проводити антибактеріальну чистку приладу.

Навіщо потрібно проводити чищення кондиціонерів?

Фільтруючи повітря від забруднень, вони накопичуються всередині техніки. Наприклад, у теплообміннику, на фільтрі та не тільки. З часом забруднення досягає критичної позначки та якщо не вжити заходів, призводять до поломки приладу. Як мінімум, він перестане працювати з достатньою ефективністю. Щоб уникнути проблеми, потрібно регулярно проводити чистку приладу та його дезінфекцію.

Частину роботи можна виконати самостійно. Наприклад, допускається, що людина зможе промити сітчастий фільтр під струменем води. Також самостійно можна очищати піддон він слизу та конденсату, що в ньому накопичується. Але цього недостатньо, щоб повністю очистити техніку. Для більш серйозної, антибактеріальної обробки, потрібно звернутись за допомогою до професіоналів.

Цвіль та інші забруднення у кондиціонері: чим вони небезпечні?

Коли працює кондиціонер, він вловлює найдрібніші частинки пилу. Вони осідають на фільтрах. Якщо вчасно не замінити чи не почистити фільтр, він забивається. Тоді пил потрапляє на турбіну та випарник. Коли кондиціонер охолоджує повітря, виникає волога, яка виводиться на вулицю через дренажну систему. Якщо кондиціонер вчасно не очищувати, волога і пил накопичується та формується ідеальне середовище для хвороботворних мікробів та плісняви.

Якщо цвіль знаходиться в кондиціонері, спори моментально заповнюють кімнату. Вони осідають на всьому навкруги та потрапляють у дихальні шляхи людини. Це надзвичайно небезпечно, оскільки викликає наступні симптоми:

Головний біль; Кашель та астму; Більш у горлі; Пневмонію; Шкірні захворювання.

Імунітет страждає, падає продуктивність, виникає млявість. Якщо фактор ризику не прибрати, проблеми можуть стати значно серйознішими. Особливо якщо не почистити кондиціонер. Він так і продовжить бути розсадником бактерій та інфекцій.

Як проводиться антибактеріальна чистка кондиціонера

Технічне обслуговування кондиціонерів вимагає не тільки навичок та знань, але спеціальних інструментів і матеріалів. Щоб виконати роботу, потрібно провести наступну послідовність дій:

Обережно демонтувати панель кондиціонера. Демонтувати інші елементи, які перешкоджають доступу до забруднених деталей. Очистити кондиціонер від пилу. Для цього можна використовувати спеціальний пилосмок. Спеціальними засобами обробити внутрішню частину приладу. Засоби потрібно підбирати залежно від того, якої цілі хочете досягнути та типу кондиціонера. Важливо не нашкодити техніці, але провести антибактеріальне очищення. Зібрати кондиціонер.

Якщо неправильно розібрати та зібрати кондиціонер, гарантія буде анульована, саме тому потрібно звертатись до спеціалістів, а не робити все самостійно. Але потрібно займатись цим своєчасно і дотримуватись правил.

Як замовити обслуговування кондиціонерів у Вінниці?

Обслуговування кондиціонерів у Вінниці можуть виконати професіонали компанії HeatCold. Тільки хороший фахівець зможе зробити все ідеально. Професіонали проводять комплексне очищення блоків (внутрішнього та зовнішнього), засобами, які вбивають до 99% бактерій. За необхідності можливо провести діагностику несправностей апарату.


Переглядів: 974
Поширень: 1

Останні новини