У міській раді відзначили переможців конкурсу «Малюємо старовинну Вінницю»

9 жовтня у Вінниці підбили підсумки щорічного традиційного міського конкурсу юних художників «Малюємо старовинну Вінницю». Захід було приурочено 655-річниці від дня заснування Вінниці. У конкурсі взяло участь понад 30 учнів мистецьких шкіл міста. 

Творчі роботи учасників оцінювались у трьох вікових категоріях: молодшій, середній та старшій. До складу журі входили професійні художники та працівники департаменту культури Вінницької міської ради.  

У молодшій віковій категорії третє місце посіла Софія Присяжнюк і її робота «Рідне місто», друге місце отримала робота  «Вінницький Буг. Старе місто» Катерини Щіпкової. Переможцем у молодшій віковій категорії став Назарій Шимко із роботою «Дзвони». 

У середній віковій категорії третє місце дісталося Вероніці Переончук із картиною «Старовинний дворик», друге місце посів Максим Прокопенко із картиною «Минуле та сьогодення». Переможцем у цій віковій категорії стала Марія Дідкова і її картина «Спасо-Преображенський собор». 

У старшій віковій категорії  гран-прі отримав Олександр Слободянюк і його картина «Поспішна втеча». Третє місце дісталося Світлані Кондратюк із картиною «Краєвид на Кумбари » та Анастасії Пудовій і її картині  «Видатний письменник рідного міта». Друге місце отримала Каріна Оркуш і її робота «Вечірня Вінниця». Перемогу розділили Олександра Жданова і її картина «Сквер Козицького» та Ольга Попова із роботою «Старовинна Вінниця».

Усіх учасників конкурсу відзначили заохочувальними призами від департаменту культури міської ради. 



Переглядів: 4745
Поширень: 2

Останні новини