У ВНТУ відзначили День університету танцями з ректором

Свою поважну — 59-ту річницю Вінницький національний технічний університет 9 жовтня зустрів драйвово!

Велопробігом по Вишеньці свято стартувало. Під штандартом ВНТУ не лише студенти і професори з доцентами, а й сам ректор на байку проїхався сусідніми з вишем вулицями.

Симпатичною фотолокацією із символічною аркою ВНТУ прикрасила головний майдан вишу креативна університетська науково-технічна книгозбірня.

А поруч влаштували факультети виставку своїх досягнень. Тут і ярмарок хенд-мейду був. І частування кухнею народів світу — іноземні студенти ВНТУ долучилися.

Минулого навчального року безмір позитивних емоцій і неабиякий розголос мав університетський конкурс «Танці з викладачами». Але на вигадки невтомний директор Головного центру виховної роботи ВНТУ і водночас фаховий філософ та доцент Анатолій Теклюк на нинішнє свято зімпровізував танці з… ректором.

Тож, очільник вишу під орудою керівника ансамблю «Феліз байле» Олега Філіпова дуже таки органічно влився у студентський танцювальний гурт. І направду таки класно вийшло!

А одразу після танців ректор університету-іменинника вручав нагороди освітянського міністерства викладачам.

Отож, відзнаки «За наукові досягнення» отримали доктор технічних наук, професор Василь Петрук і декан факультету менеджменту, доцент Микола Небава. А міністерські подяки одержали завідувачі кафедр, доктори технічних наук, професори Андрій Яровий та Володимир Лужецький, завідувач кафедри екології та екологічної безпеки, доцент Віталій Іщенко. До речі, Віталій Анатолійович нещодавно повернувся з Відня, де перебував на тривалому стажуванні, а нині знову виграв новий грант на стажування за кордоном.

Ще одне з ключових дійств свята — змагання з перетягування канату між факультетськими командами. Безапеляційна вимога до складу команд, аби мали хоча б одного професора.

І що б ви думали? Наука таки сила — у безкомпромісному силовому протистоянні переконливо перемогла команда факультету комп’ютерних систем і автоматики. Бо мала аж трьох докторів технічних наук, професорів — самого декана Олега Бісікала, а ще Володимира Кучерука і Павла Кулакова.

А тепер про красу. Торік на День університету був конкурс «Лабутени ВНТУ».

Цьогоріч — «Рапунцель ВНТУ».

Справжня Рапунцель мала золотисте волосся. У ВНТУ ж віднині дві Рапунцель — брюнетка Лєма Манасіта, еквадорська студентка-екологиня, і блондинка-другокурсниця Валерія Євтеєва, майбутній інженер-будівельник.



Переглядів: 6511
Поширень: 0

Останні новини