Презентація концепції відновлення садиби Львовича у Вінниці відбудеться 17 листопада

У четвер, 17 листопада, колектив комунального закладу «Музей Вінниці» проведе презентацію концепції розвитку публічного простору садиби Львовича.

Захід відбудеться о 17:00 в Музеї Вінниці (вул. С. Петлюри, 15а).


Ця історична споруда, збудована на початку ХХ століття для одного із найзаможніших вінничан свого часу  - Боруха Львовича.  Пізніше її використовували в якості приміщення Міністерства пошт і телеграфів УНР. Згодом, в садибі розміщувалась Військово-похідна Канцелярія Головного Отамана Військ і Флоту УНР. Тоді на цій посаді перебував очільник України Симон Петлюра. 

У вересні 2022 року коменда музею представила «Реставраційну концепцію відновлення садиби Львовича» . У доументі описано майбутню реставрацію садиби. 


«Музей – це не тільки одна споруда і те, що всередині неї. Це також простір довкола. У цьому випадку йдеться про двір садиби Львовича. В якому стані й статусі перебуває цей простір зараз, яким він може стати у майбутньому, як підсилити експозиційні та подієві можливості Музею за допомогою двору», – зазначив КЗ «Музей Вінниці» Олександр Федоришен.

Відвідати презентацію 17 листопада може кожен охочий вінничанин, вхід – вільний. 
 


Теги: Культура

Переглядів: 1438
Поширень: 1

Останні новини