У Вінниці розробили нову Програму розвитку аграрного сектору на 2023-2025 роки

Аграрний сектор є однією з найважливіших галузей економіки України, яка забезпечує продовольчу, економічну, екологічну безпеку та продовольчу незалежність нашої держави, а також дає значній частині сільського населення робочі місця. На жаль, в ході повномасштабної війни саме агропродовольча система стала однією з мішеней ворога.

Тож для стабільного забезпечення населення якісною та безпечною сільськогосподарською продукцією від власного виробника, збільшення обсягів виробництва розробили Програму розвитку аграрного сектору ВМТГ на 2023-2025 роки в межах ініціативи “Вінничани важливі”.

Пріоритетними завданнями Програми є забезпечення розвитку галузі землеробства та розвиток глибокої переробки сільськогосподарської продукції. А також розвиток органічного виробництва, тваринництва, у тому числі ставкового рибництва та бджільництва на території громади.

“Вінницький регіон має потужний потенціал в аграрному секторі, тому його необхідно розвивати та нарощувати потужності. Окрім продовольчого забезпечення, це ще й робочі місця вінничан. Тож дана Програма має на меті охопити чималий фронт робіт. Це розвиток особистих селянських господарств, впровадження дорадчих послуг на території громади, удосконалення інфраструктури аграрного ринку, залучення інвестицій та всебічна підтримка суб’єктів господарювання аграрного сектору громади”, – пояснює начальниця профільного відділу департаменту економіки і інвестицій ВМР Наталія Павленко.

Важливо, що Програма розвитку аграрного сектору Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки відповідає цілям Стратегії розвитку ВМТГ до 2030 року – Стратегії 3.0». Економічний розвиток – це ключовий елемент успішної, заможної громади, а успішна, заможна громада, своєю чергою, здатна до більшої економічної активності. Тому місто має інтенсивно співпрацювати з місцевими компаніями та важливими секторами економіки, причому не лише в інтересах самого міста, а й регіону, який його оточує. Місто має і далі підвищувати комфортність умов для ведення бізнесу та розвивати в громаді дух підприємництва. На початку цього року Вінниця стала першим містом України, де затвердили декларацію про Зелений курс та дорожню карту, за якою місто розвиватиметься в так званому “зеленому напрямку”. Основою для Зеленого курсу Вінниці став аналогічний європейський документ, затверджений у 2019 році.

“Перехід до зеленої економіки пов'язаний з новими можливостями для міста. Це шанс зосередитися на економічному розвитку, спираючись при цьому на такі способи поліпшення добробуту, які не передбачають збільшення використання ресурсів і впливу на навколишнє середовище, що дозволить захистити довгострокові перспективи розвитку міста. Це зумовлює можливість побудови такої місцевої економіки, яка почне досягати сталості. Підтримувати екосистему в рівновазі надзвичайно важливо для майбутнього наступних поколінь”, – додав директор департаменту економіки і інвестицій ВМР Максим Мартьянов.

Дане повідомлення створене для ознайомлення та отримання пропозицій до змісту розробленого проєкту «Програми розвитку аграрного сектору Вінницької міської територіальної громади на 2023-2025 роки» департамент економіки і інвестицій Вінницької міської ради, як розробник Програми, оприлюднив даний Проєкт.


Теги: економіка

Переглядів: 957
Поширень: 0

Останні новини