Сергій Моргунов розповів про ситуацію у місті та закликав економити електроенергію

Міський голова на своїй сторінці у Фейсбук та офіційному телеграм-каналі звернувся до вінничан у зв’язку з вчорашніми масованими атаками по цивільних об’єктах критичної інфраструктури України. Сергій Моргунов повідомив, що на лінії випустили по максимуму автобуси та маршрутки у зв’язку з можливими перебоями в русі електротранспорту. А також закликав містян зробити запаси води, тримати зарядженими павербанки та економити споживання електрики.

«Усвідомлюємо, що можуть бути перебої зі світлом, водою, зв’язком. Як повідомляє «Вінницяобленерго», передбачаються більш жорсткі і тривалі обмеження. Необхідно мати запаси води, їжі, тримати зарядженими павербанки. Головне зараз – відновити баланс енергосистеми. Економте споживання», – написав Сергій Моргунов.

Також він зазначив, що через відсутність напруги можливі проблеми з рухом електротранспорту, до прикладу тих, які могли спостерігати вінничани сьогодні вранці.

«Ми випустили по максимуму автобуси та маршрутки, але автопарк транспортної компанії, на жаль, не безмежний. Робимо все можливе, щоб забезпечити нормальну роботу громадського транспорту», – написав очільник міста.

Окремо Сергій Моргунов наголосив на дотриманні правил дорожнього руху та закликав водіїв бути обережними на дорогах, особливо у вечірній час, а пішоходів – обов’язково мати флікери на одязі, для того, щоб бути помітними.

Також міський голова зазначив, що заклади соціальної інфраструктури функціонують у звичному режимі, працюють лікарні та чергові дитячі садочки, а школи, які здійснювали навчання у змішаному режимі, переведені в онлайн.

«Ми оперативно реагуємо на усі виклики, разом з іншими органами влади та відповідальними службами. Громада забезпечена резервними джерелами живлення – і у разі позаштатних ситуацій підприємства критичної інфраструктури матимуть певний «запас міцності», – зазначив міський голова.

Він також подякував вінничанам за витримку і закликав надалі бути згуртованою громадою: «У окупанта єдина ціль – зламати українців. А у нас своя мета – тримати стрій і робити все для Перемоги. У нас беззаперечна перевага перед ворогом – згуртованість, яка руйнує їхні плани. Ми – разом, ми – сильні і єдині. Все буде Україна!» – написав Сергій Моргунов.



Переглядів: 925
Поширень: 0

Останні новини