Кава в зернах чи мелена

Багатьом із нас відомий аромат кави зранку, це про щось звичайне і приємне, про заряд бадьорості, гарного настрою і можливість подивитись на світ широко розкритими очима.  Кава прийшла в наші домівки відносно нещодавно. Хтось дізнався про неї від дідусів та бабусь, хтось вперше спробував каву тому, що пили її батьки, а є й такі, хто вперше скуштував ароматний напій в колі однолітків. Цікаво, що справжню мелену каву все частіше обирає молоде покоління, люди віком до тридцяти років і ті, чий вік перейшов за шістдесят.

Ціла чи меляна

Багато суперечок серед поціновувачів напою полягає в тому чи смачніша свіжозмелена кава, змолоти яку допоможе кавомолка bosch, чи краще використати пакетовану каву, яка була змелена виробником і запакована в герметичне пакування. Тут є багато чинників, серед яких:

Сорт кави - здебільшого нам смакує поєднання робусти і арабіки, тих, хто віддає перевагу перевагу суто одному сорту, значно менше. Міксована молота кава зберігається трохи гірше, ніж молоті зерна одного із сортів.   якість кавових зерен і тип просмаження - один з важливих показників, адже від якості і ступеню просмаження замежить час збегігання як цілих, так і помелених. ступінь помолу - чим дрібніше змелена кава, тим скоріше її варто приготувати, адже така кава досить швидко втрачає свій аромат. фасування виробника - зазвичай виробники меленої кави фасують її у щільне пакування по 200 чи 250 грам. Така кількість кави йде з розрахунку на тиждень споживання. Часто на пакуванні можна побачити кількість чашок кави, на яку розрахована одна упаковка.

Як готувати

Окремо варто сказати, що смак кави залежить від типу її приготування. Можна використати кавомашину, кавоварку, турук, і в залежності від того, якому способу приготування ви надаєте перевагу, смак  кавових зерен однакового помелу буде відчуватись зовсім інакше. Нові технології змінюють наш побут покращуючи його, на сайті bosch-home.com.ua є чимало корисних дивайсів, які створені з думкою про сучасну людину і її ритм життя. Якщо подивитись на те, як готували каву раніше, то, безумовно, перевага надавалась саме свіжезмеленим зернах з яких і готувався ароматний напій. У ритмі сучасно життя не багатьом щасливчикам вдається знайти зранку час на те, щоб змолоти кавові зерна і приготувати запашний напій. Однак, якщо у вас є сучасна машина для приготування кави, таку можна знайти на bosch-home, то функція помолу кавових зерен і заварювання кави повністю відповідальність техніки.


Переглядів: 1251
Поширень: 1

Останні новини