АЕС знову запрацюють в українській енергосистемі до кінця дня – міністр енергетики

У середу, 23 листопада всі українські атомні електростанції були вимкнені з мережі.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, сьогодні до кінця для вони знову запрацюють, що зменшить дефіцит в українській електромережі.

Міністр енергетики повідомив, що вчора внаслідок ракетних ударів в Україні стався справжній блекаут. «Ситуація дуже складна, але станом на 4 ранку ми змогли об'єднати енергосистему, і вона зараз працює як єдина», – заявив Герман Галущенко.

За словами міністра, об’єкти критичної інфраструктури по всій країни вже заживлено, а обсяг генерації буде збільшуватися протягом дня. Енергетики розраховують, що до вечора 24 листопада АЕС знову відновлять свою роботу.

Герман Галущенко зазначив, що в Україні вперше сталася ситуація, коли вимкнулися одночасно всі АЕС. Ключовим завданням для АЕС зараз є отримання електроенергії для власних потреб, оскільки це питання ядерної безпеки.

Коли АЕС працюють на дизельних генераторах, виникають ризики для радіаційної безпеки. Саме тому АЕС планують якомога швидше підключити до енергетичної системи країни. Це дать змогу станціям знову генерувати електроенергію.

За словами міністра, якщо повторних ракетних обстрілів з боку росії не буде, то вся Україна зможе знову повернутися до вже традиційних графіків планових відключень.

В НЕК "Укренерго" також прокоментували атаку по інфраструктурі. В компанії заявляють, є чіткий план дій, тож підстав для паніки немає.



Переглядів: 1161
Поширень: 0

Останні новини