Відключення світла 24 листопада на Вінниччині: графіки

В АТ «Вінницяобленерго» повідомляють, що через критичну ситуацію, що виникла в енергетичній сфері внаслідок рашистського терору, по Вінницькій області одночасно будуть задіяні декілька графіків відключень.

У повідомленні «Вінницяобленерго» йдеться про введення графіків аварійних відключень (ГАВ), погодинних відключень (ГПВ) та спеціального графіку відключень (СГВ).

Енергетики Вінниччини отримали відповідне розпорядження від НЕК «Укренерго».

«Для нашої області доведена гранична величина споживання електричної потужності 187 МВт. Графіки актуальні для побутових і промислових споживачів електроенергії, окрім критичної інфраструктури», - повідомляють у «Вінницяобленерго».

Тим часом, національна енергетична компанія «Укренерго» повідомляє про поступове відновлення енергомереж після сьомої масованої хвилі ракетних ударів з боку росії.

В компанії зазначають, що основною ціллю вчорашньої атаки були об’єкти генерації. Це спричинило системну аварію й знеструмлення споживачів в не лише в Україні, але й в Молдові. На сьогоднішній день енергосистема в Україні та Молдові працює синхронно з європейською мережею.

Через специфіку атаки, що спричинила зупинку АЕС України, відновлення електропостачання може тривати довше ніж після попередніх атак. Однак до кінця сьогоднішнього дня атомні електростанції знову планують запустити.

Попри це, в енергосистемі все одно залишатиметься значний дефіцит. Саме тому графіки обмежень знову будуть застосовувати.

Нагадуємо вінничанам, про дотримання режиму економії та заощадливого споживання електроенергії.


Переглядів: 2961
Поширень: 11

Останні новини