У Вінниці відзначили День молодіжного місцевого самоврядування

В середу 23 листопада, Вінниця долучилася до відзначення Дня молодіжного місцевого самоврядування.

Учнівські лідери шкіл Вінниці спробували себе у ролі керівників органів місцевого самоврядування Вінницької міської територіальної громади: міського голови, його заступників, секретаря міської ради та директорів департаментів.

Впродовж дня школярі ознайомлювалися  із процесом управління містом. Голова учнівської ради старшокласників Вінниччини провів робочий день разом із міським головою Сергієм Моргуновим. Вперше День молодіжного місцевого самоврядування у Вінницькій міській раді провели чотири роки тому. Такі заходи організовують в усьому світі в рамках глобальної ініціативи ЮНІСЕФ «Дитяча сесія». Це чудова можливість залучити дітей до участі в процесах прийняття ключових рішень у громаді.

«Молоді цікаво – як працює міська рада. Нам – важливо чути їхню думку. Головне питання на зустрічі – як вдається утримувати ситуацію у місті. Відповідь – у згуртованості команди, яка готова була протидіяти викликам у режимі 24/7», - зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.
Міський голова розповів школярам про структуру міської ради.

«Для нас сьогодні велика честь стати «дублерами» працівників ВМР, аби розуміти як міська рада працює зсередини, та які виклики постають перед працівниками. Ми своєю чергою спробуємо долучитись та допомогти вам у цьому», – каже член Дитячої дорадчої ради Вінницької МТГ Богдан Голумбйовський.

Після знайомства шкільні лідери плідно попрацювали разом із наставниками та випробували себе в якості керівників структурних підрозділів. Водночас, діючі керівники почули пропозиції та ідеї від дітей. По завершенню робочого дня, учні зібрались в залі засідань, аби поділитись своїми враженнями.

За словами Богдана Голумбйовського, працювати міським головою –  цікаво, проте не просто,  багато роботи потрібно встигати зробити за день: «Я був вражений скільки планів у міського голови, і тим, як він все встигає. Найбільше мене вразило те, як справляється з викликами команда міського голови після 24 лютого. Всі згуртовано підійшли до роботи, адже не в кожному місті така злагоджена командна робота. Видно, що працівники ВМР працюють, як один механізм, і навіть у воєнний час роблять все, щоб Вінниця залишилась комфортним містом.»

«Я дуже щаслива, що потрапила саме до людей, які займаються написанням релізів, веденням соціальних мереж. Дякуючи їм, я побачила всі особливості роботи журналістів та зрозуміла, що надалі вчитимусь на журналіста», – поділилася враженнями президентка ліцею №7, учениця 10 класу Анастасія Денилюк.
 



Переглядів: 1348
Поширень: 0

Останні новини