В будівлі 2 пологового на Коцюбинського планують відкрити відділення паліативної допомоги

Виконавчим комітетом міської ради Вінниці було погоджено план заходів щодо створення відділення паліативної допомоги.

Про це повідомили на офіційному сайті міської ради

Відділення планують облаштувати за адресою - проспект Коцюбинського, 50, у межах реорганізації комунального некомерційного підприємства «Вінницький міський пологовий будинок №2» після завершення усіх процедур. Орієнтовна потужність закладу складатиме 30-60 ліжко-місць. Реалізацію проекту планують розпчати у 2023 році.

Наразі питання надання паліативної допомоги є дуже гострим. У місті поки що лише спеціалізоване відділення у клінічній лікарні №3 опікується людьми із невиліковними недугами. Відповідно на його базі не в силі забезпечити доглядом усіх, хто цього потребує. Водночас, медики стверджують, що із кожним роком черга людей, яким необхідна паліативна та хоспісна допомога невпинно зростає. Йдеться про пацієнтів з інсультами, онкологічними захворюваннями, ускладненнями цукрового діабету тощо.

Забезпечити доступну паліативну допомогу –є цивілізованим підходом до людей, котрі потребують підтримки. Паліатив дає можливість людині прожити стільки, скільки їй відведено, але без болю та із відповідною медичною й соціальною допомогою.

«Процес реорганізації достатньо складний. Він націлений на збереження наступності надання медичної допомоги – саме в системі охорони здоров’я. Все відбуватиметься за планом дій, затвердженим виконкомом міської ради», – розповів директор профільного департаменту Олександр Шиш.

Після завершення усіх необхідних процедур з реорганізації КП «Вінницький міський клінічний пологовий будинок №2» передбачається передання приміщення на пр. Коцюбинського, 50 на баланс Вінницької міської клінічної лікарні №3» для створення відділення паліативної допомоги стаціонарним хворим.
 


Переглядів: 1177
Поширень: 2

Останні новини