Росія випустила по Україні понад 4000 ракет — Повітряні сили України

За час повномасштабного вторгнення  Росія випустила по Україні понад чотири тисячі ракет.

Про це в ефірі Суспільного повідомив Юрій Ігнат, речник Повітряних Сил України.

"Понад 4000 ракет випущено по Україні, ідеться про ракети всіх типів. Але туди не входять С-300, РСЗВ, авіаційні ракети, такі як Х-59, Х-58. Кожен рахує ракети по-своєму, тому це справа невдячна. Ідеться про тисячі", — зазначив він.

Він пояснив, що Україна витратила багато боєкомплекту.

"Добре, що й нас є друзі на Заході, які мали на озброєнні ці комплекси. Словаччина надала один комплекс С-300. І відповідно до нього певну кількість боєкомплекту", — зазначив він.

Ігнат також прокоментував застосування Росією іранських безпілотників та чим українська ППО зараз протистоїть РФ.

"Стосовно "шахедів", які виснажують ППО: по-перше, вони розосереджують увагу, вони летять в комплексі з ракетами Х-101, а, по-друге, на них треба витрачати саме зенітні ракети, тому що ними найефективніше збивати їх. У темну пору доби або погану погоду засобами, які мають РЛС, які можуть виявляти та ефективно знищувати "шахеди", є саме ЗРК. Тому й нашими партнерами, нашим керівництвом було ухвалено рішення щодо постачання таких систем, як HAWK, яких є доволі багато у світі. Це комплекс, начебто морально застарілий, але ж хіба у нас новіше С-300 чи БУКи? Ті ж самі 70-ті роки розробки. HAWK пройшов деяку модернізацію ракети. Він може допомогти знищувати саме БПЛА противника. Війна виходить на новий рівень, і саме ударні БПЛА, баражуючі боєприпаси, як їх називають правильно, становлять певну загрозу. Росія має свої Ланцети, планують іранські літаки "скручувати", ймовірно, на території Росії. Тому треба на це реагувати. Відповідно ППО Сухопутних військ теж повинно підсилюватися. Бачимо Avenger-и, бачимо, що французи дещо поставили з малого ППО. І ефективно насичувати всю територію країни, де вони можуть завдавати нам шкоди. Найбільше хотілося б мати достатню кількість боєприпасів до IRIS–ів. Це справді чудовий комплекс", — розповів Ігнат.


Переглядів: 785
Поширень: 0

Останні новини