Зимові канікули 2022-2023: коли почнуться і скільки триватимуть шкільні канікули

Навіть під час війни в освітніх закладах України не зупиняється навчальний процес. І хоча діти переважно здобувають освіту онлайн, канікули залишаються важливою складовою навчального року.

Цей 2022-23 навчальний рік у школах триватиме з 1 вересня по 30 червня. При цьому в Міністерстві освіти і науки України зазначають, що дати канікул можуть змінюватися.


Зимові канікули заплановані на період з 26 грудня 2022 року по 8 січня 2023 року.

За словами директора Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксани Яценко, зараз школи отримали повноваження самостійно укладати графік канікул. Рішення приймається керівництвом кожної окремої школи на педагогічних радах, враховуючи всі наявні обставини.

Українські школи самі встановлюють структуру навчального року, яка може складатися із чвертей, піврічч та семестрів.

Семестрова система має чотири чверті, що об’єднані у два семестри. У навчальних закладах із такою системою зимові канікули триватимуть:

з 26.12.22 по 8.01.23.

У навчальних закладах з триместровою системою навчання, учні матимуть змогу відпочити на двох зимових канікулах:

Різдвяні канікули – з 25 грудня 2022 року по 8 січня 2023 року; Лютневі канікули – розпочнуться 10 лютого та триватимуть до 19 лютого 2023 року.

Варто зазначити, що дати канікул можуть змінюватися через можливі перебої із електроенергією, низькими температурами всередині приміщень, також деяких школах з очним навчанням зимовий відпочинок дітей може бути перенесений через складну воєнну та епідеміологічну ситуацію в Україні.

Нагадуємо, що цього року релігійні громади ПЦУ Вінниччини також обговорюють можливість перенесення Різдва на 25 грудня.



Переглядів: 8759
Поширень: 9

Останні новини